DA Paracetamol Zetpil 120 mg

  • Vanaf 3 maanden/een lichaamsgewicht van 5,5 kg - Bij pijn & koorts - Per zetpil 120 mg paracetamol
-
+

Niet op voorraad

179
10 stuks

Geen voorraad

Bekijk alles van: DA

DA paracetamol Zetpil 120 mg behoort tot de groep geneesmiddelen met een pijnstillende en koortsverlagende werking en kan worden ingezet bij de symptomatische behandeling van milde tot matige pijn en/of koorts. Denk aan koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, zenuwpijn en spierpijn.

Deze dosering is er speciaal voor kinderen met een lichaamsgewicht tussen de 5,5 en 10 kg (kinderen van 3 maanden tot 1 jaar).

Lees voor gebruik de hele bijsluiter nauwgezet door. Deze bevat belangrijke informatie over dit geneesmiddel dat je zorgvuldig dient toe te dienen om een goed resultaat te bereiken. Voor meer info kun je natuurlijk altijd terecht bij een van onze drogisterijen.

Wijze van toediening: de zetpil met de punt naar voren in de anus brengen. Het inbrengen kan worden vergemakkelijkt door de pil wat te bevochtigen.

Dosering kinderen v.a. 3 maanden/met een gewicht van 5,5 tot 10 kg: 1 zetpil p/keer, met een max. van 2-3 zetpillen p/dag.

Neem voor toediening van IDYL Kinderparacetamol Zetpil contact op met een arts/apotheker, in het geval van: lever- of nierfunctiestoornissen, het syndroom van Gilbert, hemolytische anemie, uitdroging, chronische ondervoeding, astma met een gevoeligheid voor aspirine en het gebruik van andere geneesmiddelen, zoals barbituraten, chlooramfenicol en domperidon. Raadpleeg de bijsluiter voor de volledige lijst en de daarbij behorende aanvullende informatie.

Indicatie

Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.

Contra-indicatie

Allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.

Werkzame stoffen

paracetamol 120 mg

Toedieningsvorm

zetpil

Leeftijd

3 maanden tot 1 jaar

Dosering

1

Dosering Maximaal

2-3, afhankelijk gewicht

Gebruik bij borstvoeding

Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik tijdens de zwangerschap

Mogelijk, zie bijsluiter

Gebruik

met puntzijde voorop anaal inbrengen, bevochtigen zetpil bevordert inglijden, 6 uur tussenpozen aanhouden

Niet gebruiken

Lever- of nierstoornissen, syndroom van Gilbert, Glucose-6-fosfaatdehydrogenasedeficiëntie, hemolytische anemie, uitdroging, chronische ondervoeding, astmatisch zijn met allergie voor aspirine. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Bij pijn niet langer gebruiken dan 5 dagen, bij koorts niet langer gebruiken dan 3 dagen.

Raadpleeg huisarts

Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren.
Bij drie dagen per week of vaker
pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn.

Acties uit de folder

Bekijk alle acties

Online aanbieder medicijnen

Alt_Text

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.