Muesli bestaat al sinds 1900 en is door de Zwitserse arts Dr. Bircher-Benner voor zijn patiënten ontwikkeld als dieetspijs. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreven aan een voeding die niet vers uit de natuur was. Volgens de arts gedijt het menselijk organisme het best bij het eten van rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten.
Het mengsel van deze krokante muesli bestaat uit: haver-, gerst-, tarwe- en roggevlokken, rozijnen (13%), tarwestroop, rietsuiker, plantaardig vet, appel (13%) en tarwezemelen.
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit havervlokken en (gedroogd) fruit, dat met melk of yoghurt wordt gegeten. Yoghurt met muesli kan ook worden genuttigd als nagerecht. Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Oskar Bircher-Benner voor zijn patiënten ontwikkeld als dieetspijs. Dr. Bircher-Benner was een van de eerste voedingsdeskundigen die welvaartsziekten toeschreven aan een voeding die niet langer “lebensfrisch” oftewel vers uit de natuur was. Hij ging uit van een vegetarische voeding. Zijn theorie was kortweg dat het menselijk organisme het beste kan gedijen en herstellen door rauwe en zo min mogelijk bewerkte vruchten, zaden en groenten te eten.
Ingredienten:
HAVER (gluten)-*, GERST (gluten)-*, TARWE (gluten)-* en ROGGE (gluten)* vlokken, rozijnen*(13%), TARWESTROOP* (gluten), rietsuiker*, plantaardig vet*, appel*(3%), TARWEZEMELEN (gluten)*.
*uit gecontroleerde biologische teelt.
Allergeneninformatie:
Kan sporen bevatten van noten, pinda's, soja en melk.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1617 kj / 401 kcal |
Vetten | 4,8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 26,9 g |
waarvan suikers | 11,2 g |
Voedingsvezels | 5,8 g |
Eiwitten | 66,3 g |
Zout | 10 mg |
Heerlijk door je kwark, yoghurt, melk of probeer eens met een glas vruchtensap. Ook kun je de muesli verwerken in eigen repen.
Fabrikant
Bountiful B.V.
Industrieweg 10e
6562 AR Groesbeek