Betadine Zalf

Gaat infecties effectief tegen, voor kleine en grote wonden

-
+

Op voorraad

525
30g
  • Gratis verzending vanaf 30.-
  • Bestelling gratis afhalen in de winkel
  • Veilig betalen
  • Klantenservice tijdens kantooruren

Betadine Zalf is speciaal ontwikkeld voor het desinfecteren van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. De zalf is vetvrij en heeft een zeer bijzondere werking. Hij vormt namelijk een ademende, poreuze korst op de wond die heel goed en lang blijft zitten. Het werkzame bestanddeel, povidonjood, heeft zo niet alleen een snelle, maar ook een uiterst langdurige ziektekiemdodende (bacteriën, virussen, schimmels) werking. Op deze wijze voorkomt én behandelt de zalf infecties doeltreffend, waardoor ook de kans op littekens wordt verkleind. Bovendien wordt de wondgenezing versneld! Betadine Zalf prikt niet en is dus kindvriendelijk. Daarbij bestaat er minder kans op lekken en vlekken dan bij andere desinfecterende middelen.

De zalf direct na de plaatselijke wondverzorging dun op de wond en de huid eromheen aanbrengen. Dit middel kan zonder bezwaar met verband worden afgedekt, verschoon dit dan 1-2 keer per dag of zo vaak als nodig is, totdat de wond dicht is. Zolang de wond nog niet dicht, de zalf in principe dagelijks of om de dag aanbrengen. Let op! Betadine Zalf bevat povidonjodium als werkzame stof. Gebruik dit middel daarom niet op grote huidoppervlakken of bij een door een arts vastgestelde, overmatige werking van de schildklier. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Indicatie

Desinfectie van snij-, brand- en schaafwonden.

Contra-indicatie

Niet op grote huidoppervlakken bij overmatige werking of afwijkingen aan schildklier. Voor of na schildkliergerelateerde onderzoeken. Bij te vroeg geboren baby's en baby's tot 1 maand. Bij kinderen indien behandeling van meer dan 1% van de huid.

Werkzame stoffen

povidonjood 100 mg/g

Toedieningsvorm

zalf

Dosering

op aangedane huid

Dosering Maximaal

1x

Gebruik bij borstvoeding

Overleg arts

Gebruik tijdens de zwangerschap

Overleg arts

Gebruik

dun op de wond aanbrengen evt. afdekken met verband,werkt zolang bruine kleur zichtbaar

Niet gebruiken

Bij schildklierafwijkingen,pasgeborenen en jonge kinderen, huidirritatie en overgevoeligheid behandeling staken. Niet gebruiken ter voorkoming tetanus. Licht ontvlambaar, niet bij open vuur. Niet i.c.m. andere wondbehandelingmiddelen, kwik, zilver, waterstofperoxide en taurolidine . Uitsluitend uitwendig gebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Anderen kochten ook

Online aanbieder medicijnen

Legaal handelen

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.