Spaar nu voor een strandtas of hamamdoek van 100% gerecycled katoen! Klik hier voor meer informatie

8.6 uit  3965 reviews

Oorzaken van een extreem droge huid

Een extreem droge huid kent verschillende oorzaken, waaronder: - Een vermindering van huidvetten door (een overmatige) blootstelling aan water, zeep en andere reinigingsmiddelen. - Weersomstandigheden. Denk aan de koude, droge buitenlucht en door stoken eveneens droge binnenatmosfeer in de wintermaanden, maar ook aan regen en sneeuw, en aan de felle zon in de zomermaanden. - Ouderdom. Een oudere huid verliest het vermogen om water vast te houden door een achteruitgang van de barrièrefunctie van de opperhuid.


Kenmerken van een extreem droge huid

Onze huidbarrière bestaat voornamelijk uit vetten. Hoe meer deze afnemen, hoe meer water de huid verliest met uiteindelijk een extreem droge huid tot gevolg. Een extreem droge huid is onder meer te herkennen aan roodheid, trekkerigheid, schilfering, barstjes en/of zelfs pijnlijke kloofjes.


De behandeling: crème voor extreem droge huid

Een crème voor extreem droge huid gebruiken? Ja! Je huid produceert bij uitdroging zelf wel extra vetten om de verloren huidvetten te vervangen en zo de huidbarrière te repareren, maar dit proces kan effectief worden bevorderd door de huidoppervlakte in te smeren. Kies dan specifiek voor een ‘bodylotion, bodybutter, zalf of crème voor extreem droge huid’. Laat de huid, naast het gebruik van een crème tegen droge huid, zoveel mogelijk met rust (geef deze tijd voor herstel).


Welke crème tegen droge huid heb ik nodig?

Welke lotion, butter, zalf of crème tegen droge huid je het beste kunt nemen, is geheel persoonlijk. Zo is er crème voor droge huid die de schrale en/of schilferende huid aanpakt en jeuk voorkomt, maar ook crème voor droge huid die met serums en antioxidanten de oudere huid revitaliseert, en ga zo maar door met de diversiteit. Wat alle goede crèmes voor een extreem droge huid delen, is dat ze het herstel van de huidbarrière ondersteunen en daarmee het herstel van de huid zelf.


Dus, wat te doen tegen droge huid?

Wat te doen tegen droge huid is: een product uitzoeken dat bij jouw huidprobleem past, goed smeren en je extreem droge huid verder zoveel mogelijk met rust laten. In het geval van een aanhoudende extreem droge huid valt het aan te raden langs een huidarts te gaan.