Terugroepactie Bronchostop Direct Nacht 5 in 1. Klik hier voor meer informatie

8.6 uit  3750 reviews
Gezicht Verbrand? Smeren met aftersun! Gezicht en hals vragen speciale aandacht'

Een goede bescherming van de huid tegen schadelijke UV-straling is essentieel. Dat weet iedereen. Maar waarom gebruiken we een aftersun? Gezicht en hals hebben bijzondere aandacht nodig. Bij D.I.O. hebben we verstand van huidverzorging, dus we leggen het je graag uit. Bij zonverbranding in het gezicht heb je verschillende soorten aftersuns die je kunt gebruiken.


Huidverzorging na de zon

Na een zonnebad kan de huid flink ‘dorstig’ zijn. Zon, maar ook wind en zeewater drogen de huid uit. Ook kan de huid verhit aanvoelen, of - ondanks voorzorgsmaatregelen - toch verbrand zijn. Er zijn 3 belangrijke redenen om een aftersun te gebruiken:

  • Hydratatie
  • Verkoeling
  • Tegengaan van vervellen

Het gezicht verdient extra aandacht

De gezichtshuid is veel gevoeliger dan de rest van het lichaam. Daarom is het gebruik van een aftersun extra belangrijk bij verbranding in het gezicht. Gezicht en huid kunnen niet zonder hydratatie en verzorging na het zonnen. In een uitgedroogde huid ontstaan immers gemakkelijk rimpeltjes.

Een goede aftersun verzacht de huid in je gezicht, herstelt de vochtbalans en - heel belangrijk - verkoelt en verzorgt wanneer je toch je gezicht verbrand hebt. Het strak gespannen gevoel verdwijnt en de huid ontspant.

Bij zonverbranding in het gezicht moet je extra oppassen

De gezichtshuid is dunner dan de rest van het lichaam en extra gevoelig voor het ontstaan van huidkanker. Voorkómen dat je je gezicht verbrand is dus heel belangrijk. Maar als het dan toch gebeurt, kun je een verbrand gezicht het beste verzorgen met een goede aftersun, speciaal voor je gezicht.

D.I.O. voert een uitgebreide selectie aftersuns en verzorgingsproducten voor het gezicht. In alle prijsklassen is er een geschikte gezichtsverzorging voor na het zonnen te vinden.

Conclusie: gebruik aftersun, gezicht en huid hebben het nodig!

  • Na iedere blootstelling aan de zon gebruik je een aftersun gezicht om je huid te verzorgen.
  • En is je gezicht toch verbrand dan is een verkoelende en kalmerende aftersun helemaal essentieel.

In onze webshop vind je verschillende aftersunproducten geschikt voor het gezicht. Van diverse merken en voor alle huidtypen.

Kijk voor meer informatie over het voorkómen van een verbrand gezicht ook eens op onze pagina Welke factor zonnebrand?.