8.6 uit  3832 reviews


Heb je het gevoel dat je een vitamine D-supplement nodig hebt?

Hier wordt uitgelegd wanneer je je vitamine D-inname goed in de gaten moet houden en wellicht maatregelen moet nemen.


Om verwarring te voorkomen: een vitamine D-supplement wordt door veel mensen ook wel een vitamine D-suppletie genoemd. Een vitamine D-suppletie is dus precies hetzelfde als een vitamine D-supplement.Wanneer je extra aandacht moet besteden aan de inname van vitamine D


Verhoogde behoefte

De volgende groepen dienen per dag 10 microgram vitamine D binnen te krijgen i.p.v. 5, waardoor hun inname extra aandacht verdient en zij eerder behoefte hebben aan een vitamine D-supplement.

  • Kinderen 0-3 jaar
  • Vrouwen 4-49 jaar die een getinte/donkere huid hebben of onvoldoende zonlicht opvangen
  • Alle vrouwen 50-69 jaar
  • Zwangere vrouwen
  • Mannen 4-69 jaar die een getinte/donkere huid hebben of onvoldoende zonlicht opvangen

In Nederland geldt die aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van 10 microgram dus voor heel veel mensen. Denk alleen al aan die donkere winterperiode en lange werkdagen.

Voor iedereen boven de 70 geldt zelfs een aanbevolen hoeveelheid van 20 microgram vitamine D per dag, waardoor er binnen deze groep logischerwijs nog vaker behoefte aan een vitamine D-supplement bestaat.


Voeding

Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D (wordt dan aangemaakt in de huid), maar deze vitamine dient ook vanuit voeding te worden verkregen. Vitamine D zit vooral in vette vis en met een wat lager gehalte in vlees en eieren. Verder wordt vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten.

Daarom kan het heel raadzaam zijn een vitamine D-supplement tot je te nemen als je vegetariër of veganist bent, een zuivelallergie hebt, eenzijdig en (vaak) ongezond eet, een vetvrij/-arm dieet volgt of stevig drinkt.Een vitamine D-supplement kopen

Wil je nu meteen een vitamine D-supplement kopen?

Bij ons vind je in alle soorten en maten zo’n vitamine D-supplement. Biologisch, huismerk, alle A-merken, tabletten, capsules, druppels, etc., etc. (een vitamine D-supplement biologisch is er zowel in D2 als D3).


Klik hier om alles te bekijken!Lees ook over:Enkele voorbeeldproducten: