8.6 uit  3624 reviews


Vitamine D bestellen doe je, omdat vitamine D:

  • de lichaamsopname van calcium en fosfor bevordert;

  • nodig is voor de opbouw en het behoud van sterke en gezonde botten, tanden en spieren;

  • een belangrijke rol speelt bij de weerstand.In welke dosis moet ik vitamine D bestellen?

Voor veel mensen in Nederland van 0 tot 70 jaar geldt een aanbevolen hoeveelheid van 10 microgram vitamine D per dag. Mensen boven de 70 moeten dagelijks 20 microgram binnenkrijgen.


Lees meerIn welke vorm moet ik vitamine D bestellen?

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Om de opname te bevorderen, kun je vitamine D bestellen in de vorm van capsules of druppels met voedingsolie. Druppels dragen ook wel de naam ‘olie’ en zijn meestal speciaal ontwikkeld voor kinderen, maar uiteraard tevens ideaal voor volwassenen indien het slikken van capsules een probleem vormt.

Liever geen capsules of druppels? Natuurlijk doen alle vormen hun werk in ons lichaam, dus kun je ook heel goed vitamine D bestellen in tabletvorm, om te slikken óf om te kauwen.


Lees meer (+ info voor vegetariërs/veganisten)Wanneer kan ik beter niet zomaar vitamine D bestellen?

Als je medicijnen gebruikt die de calciumuitscheiding remmen of sarcoïdose (Besnier Boeck) hebt, dien je eerst een deskundige te raadplegen alvorens je een vitamine D-supplement tot je neemt. Dan kun je dus beter even wachten met vitamine D bestellen.

Verder valt het bij een overgevoeligheid voor bepaalde stoffen altijd aan te raden goed te controleren of deze stoffen zich niet in het supplement bevinden.Kan ik ook gewoon een multi met vitamine D bestellen?

Natuurlijk! Zo’n multi bevat nagenoeg altijd voldoende aanvullende vitamine D. En door een multi met een orthomoleculaire dosering vitaminen en mineralen tot je te nemen, weet je zeker dat alle basisvoorwaarden op celniveau aanwezig zijn voor het behoud van een goede gezondheid.

Maar, let op! Je kunt ter aanvulling heel goed een multi of vitamine D bestellen, maar een gevarieerde, evenwichtige voeding en gezonde levensstijl blijven belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding en vormen geen compensatie voor een ongezonde levensstijl.


Nu meteen vitamine D bestellen, of een multi? Bekijk hieronder een mooie selectie artikelen.