Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Productgroep:
 1. Verkoudheid 12
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 13
Merk:
 1. Bisolnasal 1
 2. DA 3
 3. Dampo 1
 4. Hot coldrex 2
 5. Luuf 2
 6. Vicks 3
Doelgroep:
 1. Familie 2
 2. (Jong) volwassenen 2
 3. Kind 2
 4. Baby 1
Volume:
 1. 30g 3
 2. 1 stuks 1
 3. 100g 1
 4. 50g 1
 5. 10ml 6

Lees hier wat je moet doen met oude geneesmiddelen. Meer informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorgproducten of informatie over wanneer het nodig is om een arts te raadplegen, is te vinden op thuisarts.nl.

Thuisarts

Als je verkouden bent zijn de ademhalingswegen besmet met een virus. Vaak is een verkoudheid onschuldig en gaat het vanzelf weer over, de klachten duren gemiddeld een week. Een verkoudheid kan behoorlijk ongemakkelijk zijn en je belemmeren tijdens je dagelijkse bezigheden. Bij DA vind je een groot assortiment producten die je kunnen ondersteunen tijdens een verkoudheid en die klachten verlichten.

Wat zijn de symptomen van een verkoudheid?

Tijdens een verkoudheid kun je last hebben van:
• een verstopte neus
• niezen
• lichte verhoging, hoest
• keelpijn
• hoofdpijn
• oorpijn
• tranende ogen
• pijnlijke lymfeklieren in de hals

Wanneer je verkouden bent raken de kaak en voorhoofdsholte sneller ontstoken. Hierdoor kan ook kies- en hoofdpijn optreden. Mensen met astma of chronische benauwdheid kunnen het extra benauwd krijgen door een verkoudheid.

Wat kan ik doen bij verkoudheid?

Wanneer je verkouden bent kun je jouw herstel bespoedigen door:
• Een goede nachtrust
• Een goede luchtvochtigheid en ventilatie in de leefomgeving
• Voldoende te drinken
• De neus niet te hard te snuiten of op te halen. Gebruik zakdoekjes met balsem, zoals deze van Tempo om de huid van je neus te beschermen.
• Te stomen. Het effect van stomen is nooit bewezen, maar voor veel mensen brengt het verlichting bij een verkoudheid. Ook het gebruiken van producten met menthol en kamille kan prettig aanvoelen.
• Neusspray te gebruiken. De neusspray van Lucovitaal ondersteunt bij niezen, een loopneus en een verstopte neus. (Dit is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing).
• Paracetamol te slikken. Dit geneest de verkoudheid niet maar kan klachten, zoals verhoging of hoofdpijn, verminderen. Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter.

Verkoudheid bij baby’s

Baby’s hebben een grotere kans een infectie op te lopen omdat ze nog niet voldoende weerstand hebben opgebouwd tegen verkoudheidsvirussen. Verkoudheid bij baby's kun je verlichten door Otrivin zoutoplossing te gebruiken. (Dit is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing). Deze is speciaal ontwikkeld voor baby’s. Ook belangrijk: laat je baby voldoende drinken. Met een dichte neus is drinken vaak moeilijker dus voor het voeden kun je neusspray toedienen om het snot los te maken. Ook is er speciale verkoudheids-balsem, voor baby’s vanaf 6 maanden, van LUUF Deze breng verlichting op de borst en kan je baby helpen makkelijker te ademen.Lees voor gebruik de bijsluiter. Luuf Verkoudheidsbalsem voor baby´s mag vanwege het gehalte aan kamfer niet toegepast worden bij patiënten met astma bronchiale of andere aandoeningen van de ademhalingswegen, die met een duidelijke overgevoeligheid van de ademhalingswegen gepaard gaan.

Is een verkoudheid besmettelijk?

Het is onmogelijk een verkoudheid te voorkomen. Het risico op besmetting kun je wel beperken door goede hygiënische maatregelen. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na één keer gebruiken weg. Houd een hand voor de mond als je moet hoesten of niezen en was de handen regelmatig. Een goede lichamelijke weerstand en een goede conditie verkleinen de kans op een verkoudheid. Een goede weerstand bouw je op met gevarieerde voeding, voldoende nachtrust en een regelmatig leven.

Producten voor verkoudheid kopen

In onze webshop vind je veel verschillende producten van bekende merken voor de behandeling van verkoudheidsklachten. De juiste dosering bepaal je op basis van verschillende factoren. Denk daarbij aan de specifieke klachten die je hebt, je leeftijd en leefstijl. Koop de producten van jouw keuze direct online of ga naar de DA drogist bij jou in de buurt voor deskundig advies. Lees voor het kopen altijd eerst de aanpassingen op de verpakking.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

8.6 uit  3638 reviews