Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

8.6 uit  3639 reviews
Tips en advies om succesvol te stoppen met roken'

We hoeven niemand meer te vertellen dat roken slecht is voor de gezondheid. Roken is de belangrijkste oorzaak van voortijdig overlijden in Nederland. Roken is slecht voor je lichaam, voor je conditie én voor je omgeving. Je wilt dus stoppen en wij kunnen je daarbij helpen.


Stoppen met roken: tips, begeleiding en hulpmiddelen; allemaal ondersteuning die ervoor gaat zorgen dat ook jij een succesvolle niet-roker wordt!


Tips stoppen met roken, want je staat er niet alleen voor!

Natuurlijk zijn er mensen die het op eigen houtje en zonder hulpmiddelen lukt om van de sigaret af te komen. Dat zijn er alleen niet zoveel. Sigaretten zijn zwaar verslavend en voor de meeste rokers geldt dat ze hulp om er vanaf te komen goed kunnen gebruiken. Stoppen met roken tips zijn een begin.


De basisvoorwaarde voor succes is motivatie om te stoppen.

Voorbereidende stoppen met roken tips:

 1. Kies een datum om te stoppen en bereid je goed voor. Roken is ook een gewoonte die met bepaalde situaties te maken heeft. Bijvoorbeeld een pauzemoment, een beloning, een manier om met stress om te gaan, of om jezelf een houding te geven. Bedenk alternatieven voor deze situaties en kies een datum in een relatief rustige periode. Vertel familie en vrienden dat je gaat stoppen en vraag hen je te steunen.
 2. Maak je huis op de stopdatum rookvrij: geen sigaretten, asbakken of aanstekers meer in huis.
 3. Zien roken doet roken! Mijd plaatsen waar veel gerookt wordt en vraag anderen om je zo weinig mogelijk in verleiding te brengen.

Nog meer stoppen met roken tips: ontwenningsverschijnselen

Zodra je stopt met roken kun je ontwenningsverschijnselen krijgen. Denk daarbij o.a. aan gespannenheid, concentratieverlies, prikkelbaarheid, hoofdpijn, pijnlijke keel en maagklachten. Deze klachten kun je op verschillende manieren verminderen:

 1. Nicotinevervangers
  Er zijn pleisters, zuigtabletten, kauwgum en mondspray op de markt. Ze bevatten een bepaalde hoeveelheid nicotine, die de ontwenningsverschijnselen en de trek in een sigaret helpen onderdrukken. Nog meer stoppen met roken tips over nicotinevervangers vind je bij hulp bij stoppen met roken.
 2. Medicijnen
  Via de huisarts zijn diverse middelen op recept te verkrijgen.
 3. Alternatieve tips bij stoppen met roken zijn acupunctuur, lasertherapie en hypnose. Kijk voor meer informatie eens bij het Trimbos-instituut.


Tenslotte de laatste stoppen met roken tips:

 • Als je het moeilijk hebt, bedenk dan wat je redenen ook alweer waren om te stoppen.
 • Beloon jezelf. Want een niet-roker worden is een geweldige prestatie!


Kijk voor meer hulp en tips voor stoppen met roken op hulp bij stoppen met roken.
Een selectie producten die je kunnen helpen om te stoppen met roken: