Sanias Pantoprazol 20mg

Pantoprazol Sanias bevat het werkzame be...

-
+

Niet op voorraad

695
14 stuks

Geen voorraad

Bekijk alles van: Sanias

Pantoprazol Sanias bevat het werkzame bestanddeel pantoprazol, dat de ‘pomp’ die maagzuur produceert, blokkeert. Hierdoor vermindert het de hoeveelheid zuur in uw maag. Pantoprazol Sanias wordt gebruikt voor de kortdurende behandeling van refluxsymptomen (bijvoorbeeld brandend maagzuur, zure oprispingen) bij volwassenen. Reflux is het terugvloeien van zuur uit de maag in de slokdarm, die ontstoken en pijnlijk kan worden. Dit kan symptomen bij u veroorzaken zoals een pijnlijk brandend gevoel in de borst tot aan de keel (brandend maagzuur) en een zure smaak in de mond (zure oprispingen).

Gebruik dit middel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Neem één tablet per dag. Overschrijd deze aanbevolen dosis van dagelijks 20 mg pantoprazol niet. U dient dit geneesmiddel minstens 2-3 opeenvolgende dagen in te nemen. Stop met de inname van Pantoprazol Sanias als u volledig symptoomvrij bent. U kunt verlichting ervaren van uw symptomen van zure prispingen en brandend maagzuur.

Indicatie

Brandend maagzuur en zure oprispingen.

Contra-indicatie

Allergisch voor geneesmiddelen die protonpomremmers bevatten.

Werkzame stoffen

pantoprazol 20 mg

Toedieningsvorm

tablet

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Dosering

1

Dosering Maximaal

1

Gebruik bij borstvoeding

Overleg arts

Gebruik tijdens de zwangerschap

Overleg arts

Gebruik

Neem de tablet in voor een maaltijd, iedere dag op hetzelfde tijdstip; in zijn geheel doorslikken met wat water. De tablet niet kauwen of breken. Tenminste 2-3 dagen achtereen gebruiken. Bij geen verbetering klachten binnen 2 weken, overleg met arts. Niet langer dan 4 weken achtereen gebruiken zonder overleg met arts.

Niet gebruiken

Ouder dan 55? Overleg voor gebruik met arts. Eerder behandeld voor maagproblemen. Leverproblemen of geelzucht. Niet gebruiken voorafgaand aan bloedonderzoek, endoscopie of ademhalingstest. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Bij geen verbetering of verergering klachten niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder overleg arts. Niet langer dan 4 weken achtereen gebruiken.

Raadpleeg huisarts

Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.

Acties uit de folder

Bekijk alle acties

Online aanbieder medicijnen

Alt_Text

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.