Terugroepactie Bronchostop Direct Nacht 5 in 1. Klik hier voor meer informatie

Publicatiedatum: 6 juni 2017


De organisaties (Nederlandse Drogisterij Service en FACO) achter de twee formules DA en D.I.O. zijn dat overeengekomen. Daarmee vormen de zelfstandige drogisten nu een sterk blok op de markt. En dat is goed nieuws. Eerder had de ACM al laten weten positief te besluiten over de overname van FACO door NDS.

Wat betekent dit voor de zelfstandig drogist?

Voorlopig blijven beide formules naast elkaar bestaan. Samengebundeld hebben DA en D.I.O. ruim 400 zelfstandige drogisterijen in Nederland. Hierdoor ontstaat een nieuwe grote partij met voldoende concurrentiekracht in een uiterst competitieve markt die tot op heden gedomineerd wordt door ketens. Dit is ook goed nieuws voor de consument, die bij een lokale ondernemer de persoonlijke aandacht en keuzevrijheid vindt die zij zoekt.

Mosadex Groep kiest voor kruisbestuiving

In december 2015 maakte DA een doorstart onder de Nederlandse Drogisterij Service (NDS), onderdeel van Mosadex Groep. Ook FACO/D.I.O. wordt hier nu ondergebracht. Mosadex Groep kiest als financieel solide marktleider in de farmaceutische zorg hiermee ook voor de retailmarkt. Mosadex Groep doet dit omdat zij kansen ziet voor synergetische voordelen tussen Holland Pharma met NDS/DA en FACO/D.I.O. en tussen zelfstandige apotheken en drogisterijen.


Voor vragen neem contact op met Angelique Derks, manager corporate communicatie Mosadex Groep.
E communicatie@mosadex.nl
T +31 65 103 55 42