8.6 uit  3832 reviews

Stoppen met roken is niet gemakkelijk. De nicotine in sigaretten is zwaar verslavend en als je stopt kun je ontwenningsverschijnselen krijgen.

Om deze verschijnselen te verminderen en de trek in een sigaret te beheersen is er Nicorette kauwgom. Een kauwgom met een therapeutische hoeveelheid nicotine. De hoeveelheid nicotine is kleiner dan van een sigaret, maar voldoende om de afkickverschijnselen en de behoefte aan roken onder controle te houden.


Hoe gebruik je Nicorette kauwgom?

De therapeutische nicotine wordt langzaam in het bloed opgenomen door op de gom te kauwen. Hiermee kun je de trek in een sigaret en de ontwenningsverschijnselen onderdrukken. De bedoeling is dat je stap voor stap steeds minder kauwgom gebruikt, tot je lichaam geen behoefte aan nicotine meer heeft.

Hoeveel Nicorette kauwgom heb ik nodig?

Wanneer je stopt met roken, zijn 10 stuks per dag meestal voldoende om de trek in een sigaret en de ontwenningsverschijnselen de baas te kunnen. Het maximum is 14 per dag. Over het algemeen heb je drie maanden nodig om het aantal kauwgoms langzaam af te bouwen en de nicotineafhankelijkheid te beëindigen.

Kies de juiste dosering

  • Ben je een lichte tot matige roker? 20 sigaretten of minder per dag: → Nicorette kauwgom 2 mg.
  • Ben je een zware roker? Meer dan 20 sigaretten per dag: → Nicorette kauwgom 4 mg.

Kauwinstructies

Om de nicotine gelijkmatig door het lichaam te laten opnemen is het noodzakelijk om de juiste kauwtechniek toe te passen.

  • 10 seconden langzaam kauwen.
  • 1 minuut niet kauwen en de gom tussen tandvlees en wang laten rusten.
  • Gedurende 30 minuten deze afwisseling herhalen.


Nicorette kauwgom is er in drie smaken: neutraal, fresh fruit en menthol mint.

We hebben nog veel meer informatie over nicotinekauwgom. Kijk er eens naar.

Bij D.I.O. vind je ook nicotinekauwgum van andere merken. Nicotinell kauwgom bijvoorbeeld, is verkrijgbaar in verschillende doseringen en in de smaken Cool Mint, Fruit en Drop.

Kijk voor meer tips en hulp bij stoppen met roken op Anne geeft tips over stoppen met roken óf op hulp bij stoppen met roken.

Stoppen met roken? Met D.I.O. sta je er niet alleen voor.