8.6 uit  3833 reviews

Je bent gemotiveerd om van je rookverslaving af te komen. En deze keer blijft het niet bij vage goede voornemens. Het is mooi geweest. Je lichaam én je omgeving hebben recht op een rookvrij bestaan. Je wilt dus echt stoppen!
Maar ja..., afkicken van een nicotineverslaving is niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er nicotinevervangers die je lichaam helpen om gecontroleerd van de afhankelijkheid af te komen.
Nicotine-zuigtabletten bijvoorbeeld, zijn bewezen effectief om de ontwenningsverschijnselen te verminderen en de trek in een sigaret te beheersen.


Een roker is niet alleen aan nicotine verslaafd

Roken is ook een gewoonte die met bepaalde situaties te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een pauzemoment
  • Een beloning
  • Een manier om met stress om te gaan
  • Een manier om jezelf een houding te geven

Roken is dus ook een handeling waar je aan verslaafd bent.
Nicotine-zuigtabletten kunnen het gebaar van het roken gedeeltelijk ondervangen.
Je stopt iets in je mond en je zuigt erop. En dat doe je met sigaretten ook. Nicotine-zuigtabletten kunnen je helpen als je moeite hebt om de gewoonte (de handeling) van het roken af te leren. Het is de bedoeling om het aantal zuigtabletten per dag langzaam af te bouwen.

Wanneer mag je nicotine-zuigtabletten niet gebruiken?

  • Wanneer je jonger bent dan 18 jaar
  • Als je een niet-roker bent
  • Wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Wanneer je recent een beroerte hebt gehad
  • Bij hartproblemen
  • Bij een allergie voor een van de andere bestanddelen

Raadpleeg altijd een arts als je twijfelt of nicotine-zuigtabletten voor jou geschikt zijn.
Je vindt bij ons de merken Nicotinell en Niquitin.

Hoe gebruik je nicotine-zuigtabletten?

Zodra je de trek in een sigaret voelt opkomen neem je een tabletje in de mond. Het gebruik van de nicotine-zuigtabletten van Nicotinell en Niquitin verschilt iets van elkaar.
Nicotinell: Zuig net zolang totdat de smaak heel sterk wordt. Stop vervolgens met zuigen en plaats het tabletje tussen wang en tanden. Begin weer met zuigen als de sterke smaak verdwenen is. Herhaal dit tot het zuigtabletje helemaal op is. Dit duurt ongeveer een half uur. Niet kauwen en geen hele tabletten doorslikken.
Niquitin: Beweeg het tabletje met tussenpozen heen en weer, totdat het helemaal is opgelost. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Niet kauwen en geen hele tabletten doorslikken.

De nicotine-zuigtabletten hebben een frisse mintsmaak en zijn er in verschillende doseringen, afhankelijk van het aantal sigaretten dat je op een dag rookt.
Maak hieronder je keus uit nicotine-zuigtabletten van Nicotinell en Niquitin.