8.6 uit  3836 reviews
Helpt nicotine-kauwgom bij stoppen met roken?'

Je wilt stoppen met roken. Een verstandig besluit, maar voor de meeste mensen is zomaar stoppen niet gemakkelijk. Nicotine is zwaar verslavend en als je stopt kun je ontwenningsverschijnselen krijgen. Om deze verschijnselen te verminderen en de nicotinebehoefte langzaam af te bouwen, kun je nicotine-kauwgom kopen.


Hoe werkt het?

De kauwgom bevat een bepaalde hoeveelheid therapeutische nicotine die langzaam in het bloed wordt opgenomen door op de gom te kauwen. Hiermee kun je de trek in een sigaret en de ontwenningsverschijnselen onderdrukken. De hoeveelheid nicotine is minder dan in een sigaret. De bedoeling is dat je stap voor stap steeds minder nicotinekauwgom gebruikt, tot je lichaam gewend is aan de nieuwe status.

Nicotine-kauwgom kopen is de eerste stap naar een leven zonder sigaretten!

Je kunt bij ons nicotine-kauwgom kopen van de merken Nicorette, Nicotinell, Niquitin en leidapharm. De kauwgom is verkrijgbaar in diverse smaken en doseringen.

Eerst advies, dán nicotine-kauwgom kopen!

Voor je nicotinekauwgom koopt, moet je eerst bepalen wat voor een soort roker je bent. De dosering is namelijk afhankelijk van het aantal sigaretten dat je per dag rookt.

Lichte tot matige roker? Je rookt 20 sigaretten of minder per dag: 2 mg nicotine-kauwgom kopen.

Zware roker? Je rookt meer dan 20 sigaretten per dag: 4 mg nicotine-kauwgom kopen.

Is nicotine-kauwgom gezond?

Nicotine is een zeer verslavende stof die in tabak voorkomt. Nicotine is niet gezond voor het lichaam, maar stoppen met roken heeft enorm veel gezondheidsvoordelen!
Nicotine in een andere (therapeutische) vorm dan die van sigarettenrook, kan helpen met afbouwen van de rookverslaving. En dat is positief. Het is wel de bedoeling dat je de dosering nicotinevervangers langzaam vermindert.

Dus: is nicotine-kauwgom gezond? Nee, maar niet meer roken wel!

Nicotinekauwgom kan ondersteunend werken bij afkickverschijnselen en vermindert de trek in sigaretten.

Je kunt bij ons nicotine-kauwgom kopen, maar er zijn ook andere mogelijkheden

Er zijn pleisters, zuigtabletten en mondspray als effectieve ondersteuning bij stoppen met roken. Ook deze hulpmiddelen bevatten een bepaalde hoeveelheid nicotine. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Kijk voor meer tips en hulp bij stoppen met roken op Anne geeft tips over stoppen met roken óf op hulp bij stoppen met roken.