8.6 uit  3650 reviews
Helpt een neusspray bij een verstopte neus?'

Tranende ogen, niezen en een verstopte neus: het zijn de irritante verschijnselen van verkoudheid. Geen serieuze ziekte, maar wel heel hinderlijk. Om de neus schoon te maken en weer vrij te kunnen ademen, kun je een neusspray zoutoplossing gebruiken. Een onschuldig middel dat het verdikte neusslijmvlies dunner maakt, zodat het makkelijker loslaat en kan worden verwijderd door te snuiten.

Wat zit erin?

De neusspray zoutoplossing bevat 0,9% natriumchloride (keukenzout). Deze zoute vloeistof komt van nature ook in het lichaam voor. Deze sterkte is dan ook niet irriterend voor huid en slijmvliezen.
Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van een neusspray zoutoplossing. Zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven kunnen het dan ook zonder bezwaar gebruiken.

Een neusspray met zoutoplossing is ook veilig voor baby’s en kleine kinderen. Kijk maar eens op onze pagina over verstopte babyneusjes.
Je kunt ook kiezen voor een zeezout neusspray. Deze verstuivers bevatten zuiver zeewater. In zeewater zitten behalve natriumchloride ook mineralen en sporenelementen.

Hoe gebruik je de neusspray zoutoplossing?

  • Snuit de neus.
  • Breng de punt van de verstuiver in een neusgat. Hou het andere neusgat dicht en spray éénmaal.
  • Snuif tegelijkertijd de vloeistof op.
  • Herhaal voor het andere neusgat.

Tip: gebruik in ieder geval altijd een eigen neusspray zoutoplossing. Dit voorkomt besmetting met virussen en bacteriën van iemand anders.

Neusspray xylometazoline, voor hardnekkig verstopte neuzen

Bij flink ontstoken neusslijmvlies en een verstopte neus die maar niet overgaat, kun je een verstuiver met xylometazoline proberen. De werking hiervan is sterker dan van een zoutwater neusspray. Lees voor gebruik eerst de bijsluiter. Dit medicijn laat het gezwollen neusslijmvlies direct slinken. Binnen 10 minuten kun je weer door je neus ademen. De werking houdt tot 6 uur aan. Gebruik dit middel niet langer dan een week, omdat anders het neusslijmvlies geïrriteerd of beschadigd kan raken. Als je neus na een week nog steeds verstopt is, ga dan weer over op een neusspray zoutoplossing.

Een neusspray zoutoplossing of met xylometazoline?

We hebben een grote keus in beide oplossingen online. Kijk hieronder naar ons aanbod en bestel meteen.