8.6 uit  3836 reviews


Melatonine-tabletten bevatten, zoals de naam al zegt: melatonine. Dit is een lichaamseigen stof die in onze pijnappelklier wordt aangemaakt. De productie van deze stof speelt een belangrijke rol bij ons slaap- en waakritme. Ouder worden en een jetlag kunnen oorzaken zijn van een verandering in de eigen aanmaak van melatonine.

Daarom zijn er melatonine-tabletten. Met melatonine-tabletten kun je de inslaaptijd helpen te verkorten en je slaap- en waakritme bij een jetlag helpen te verbeteren.Toepassing melatonine-tabletten

Hieronder wordt een kort algemeen beeld geschetst van de toepassing van melatonine-tabletten. Per variant zullen de exacte instructies echter wat verschillen. Raadpleeg voor gebruik dus altijd de verpakking en de gebruiksaanwijzing goed.


Om de inslaaptijd te helpen verkorten:

Consumeer kort voor het slapen gaan 1 tablet van minimaal 1 mg melatonine om het gunstige effect te verkrijgen.


Om te helpen bij een jetlag:

Consumeer vanaf de eerste reisdag tot enkele dagen na aankomst op de plaats van bestemming, kort voor het slapen gaan minimaal 0,5 mg melatonine om het gunstige effect te verkrijgen.


Inname melatonine-tabletten:

Neem de tabletten altijd precies zo in, zoals weergegeven op de verpakking.


Geschikt voor:

De ‘normale’ varianten melatonine-tabletten zijn doorgaans alleen geschikt voor volwassenen. Bij kinderen tot 12 jaar, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en mensen met een auto-immuunziekte wordt gebruik hiervan afgeraden. Voor kinderen zijn er speciale melatonine-tabletten die een lage en veilige dosis melatonine bevatten.


Melatonine-tabletten vallen onder de categorie voedingssupplementen:

Voor een gezond leven zijn een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl belangrijk. Een voedingssupplement is daar geen vervanging van.Melatonine-tabletten kopen

Als je nu meteen melatonine-tabletten kopen wil, ben je bij D.I.O. aan het juiste adres. Hier kun je van een groot scala merken melatonine-tabletten kopen in de vorm van ‘gewone’, met water in te slikken tabletten en makkelijk in te nemen smelttabletten, met prettige zachte smaak. Tevens hebben we slaapbevorderende middelen die een combinatie van natuurlijke rustgevers als valeriaanwortelextract en melisse-extract en de stof melatonine bevatten. Deze zijn er ook in capsule- en sachetvorm.

Wil je nu direct melatonine-tabletten kopen? Onder deze tekst zie je gemakshalve alvast enkele voorbeeldproducten.


Klik hier om ons hele assortiment melatonine-tabletten te bekijken, en een mooi aantal combinatiemiddelen dat melatonine bevat.