Het lichaamseigen slaaphormoon melatonine is belangrijk voor een gezond slaapritme. Ter ondersteuning kan er gekozen worden een supplement met melatonine te gebruiken.

Wat is melatonine en welke dosering mag ik gebruiken?

Melatonine is een hormoon en wordt door het lichaam aangemaakt in de pijnappelklier. Wanneer het buiten donker wordt, wordt melatonine in de bloedbaan afgegeven. Het bereikt zijn piek ’s nachts en neemt weer af als het licht wordt. Op deze manier ontstaat er een natuurlijk ritme. Je lichaam geeft aan wanneer het tijd is om te slapen.

Toch hebben veel mensen last van slaapproblemen. Ze vallen moeilijk in slaap of worden regelmatig ’s nachts wakker. Een reden hiervoor is dat we veel onnatuurlijk licht gebruiken, zoals de lampen in ons huis en het licht van de beeldschermen van onze telefoons en laptops. Hierdoor wordt de productie van melatonine geremd. Je kunt de aanmaak stimuleren door ’s avonds niet je telefoon of laptop te gebruiken.

Ook kun je een supplement slikken met melatonine. Dit ondersteunt het lichaam en helpt je gemakkelijker in slaap te vallen. Bespreek gebruik van melatonine met een huisarts, slaapkliniek of met een DA drogist. Begin met een dosering van 1 mg voor volwassenen en 0,5 mg voor kinderen. De maximale dosering ligt in slaapklinieken vaak niet hoger dan 5 mg voor volwassenen en 3 mg voor kinderen.

Melatonine 1 mg

Om te beginnen met het slikken van melatonine is het slim eerst met een kleine dosering van 1 mg te beginnen. De Melatomatine melatonine 1 mg tabletten helpen je sneller in slaap te vallen en verlichten de klachten van een jetlag. Je kunt het artikel langdurig gebruiken.

Melatonine 3 mg

Als je een iets hogere dosering melatonine nodig hebt, kun je kiezen voor De Melatomatine melatonine 3 mg tabletten. Het ondersteunt je lichaam en zorgt dat je sneller in slaapt valt. Ook verlicht het de klachten van een jetlag. Je kunt de tabletten langdurig gebruiken.

Melatonine 5 mg

In slaapklinieken is de maximale dosering melatonine vaak 5 mg. De Melatomatine melatonine Time Release 5 mg tabletten helpen je sneller in slaap te vallen en verlichten de klachten van een jetlag. De Time release formule zorgt voor een snelle opname en een geleidelijke afgifte van de melatonine. Lees voor het kopen van dit product altijd even de aanwijzingen op de verpakking of vraag een DA drogist om advies.

Mag mijn kind melatonine gebruiken?

Uit onderzoek blijkt dat kinderen met bepaalde vormen van slapeloosheid veilig melatonine kunnen gebruiken. Kinderen mogen alleen melatonine gebruiken als het is voorgeschreven door een arts.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van melatonine?

Weinig mensen ervaren bijwerkingen van het slikken van melatonine. Bij minder dan 1 op de 100 mensen komen de volgende bijwerkingen voor:
* Hoofdpijn, migraine, duizeligheid of een draaierig gevoel.
* Psychische klachten zoals: prikkelbaarheid, rusteloosheid of een angstig gevoel.
* Nachtmerries, vreemd dromen, slecht slapen of slaperigheid overdag.
Lees voor de uitgebreide lijst van mogelijke bijwerkingen de bijsluiter. Er is voorzichtigheid geboden als je nierproblemen, epilepsie of een auto-immuunziekte hebt. Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het aan te raden gebruik van melatonine te bespreken met je huisarts.

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan de overdracht van prikkels in de spieren en zenuwbanen. Daarnaast vergroot magnesium het concentratievermogen, zorgt het voor een gezond en sterk gebit en draagt het bij aan de opbouw van spieren. Magnesium wordt verkocht in tabletvorm of als olie of zout. Een tekort aan magnesium zorgt voor spierkrampen, lusteloosheid en vermoeidheid. Het is dan aan te raden ter ondersteuning een supplement te slikken. Magnesium tabletten kopen doe je voordelig bij online bij DA Drogist.

Melatonine kopen

Bij de DA Drogist vind je hoogwaardige supplementen met melatonine. Je koopt de producten voordelig bij ons online. Lees voor het kopen van het artikel altijd even de aanwijzingen op de verpakking. Voor deskundig advies over de dosering en de werking van melatonine kun je altijd terecht bij een DA Drogist.

Categorie:
  1. DA

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.