8.6 uit  3650 reviews

Een condoom is effectief in het voorkomen van een ongewenste zwangerschap én het beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Het is een van de bekendste voorbehoedsmiddelen. Maar wat nu als jij of je partner allergisch reageert op latex, het materiaal waar het condoom van gemaakt is?


Wat is een latexallergie?

De symptomen van overgevoeligheid voor natuurrubber (latex) zijn jeuk, rode vlekken of zwelling van de geslachtsdelen. Dit kan meteen ontstaan na contact met een latex condoom, maar ook na enkele minuten of uren. Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar uur, maar kunnen een vrijpartij behoorlijk bederven.


Er zijn tegenwoordig goede alternatieven voor een latex condoom

Wie overgevoelig reageert op het natuurrubber waar een condoom van gemaakt is, heeft een aantal mogelijkheden met latexvrije condooms.


Latexvrije condooms van Polyurethaan
Een ultradun, geurloos materiaal dat warmte goed geleid, waardoor het huid-op-huid gevoel heel groot is. Polyurethaan is minder rekbaar dan latex waardoor het zich iets minder aanpast aan de vorm van de penis. Dit hoeft geen probleem te zijn, omdat het materiaal zo dun is.


Latexvrije condooms van Polyisopreen
Het nieuwste materiaal op condoomgebied is in feite een synthetisch rubber. Net zo rekbaar als een latex condoom, maar het mist de latexeiwitten waar sommige mensen gevoelig voor zijn en bovendien is het geurloos.


En wat dacht je van het vrouwencondoom
Condooms voor vrouwen zijn meestal gemaakt van nitriel, een dun synthetisch materiaal dat geen overgevoeligheidsreacties veroorzaakt. Je kunt het condoom van tevoren inbrengen, het is geurloos en bij juist gebruik net zo veilig.


Waarom zou je niet altijd gebruik maken van latexvrije condooms?

Er is geen enkel bezwaar tegen een latexvrij condoom ook als je geen allergie hebt. De nieuwste generatie condooms zonder latex zijn net zo prettig en comfortabel als het latex condoom. Het verschil is de prijs. Latexvrije condooms zijn wat duurder dan een condoom dat van natuurrubber gemaakt is.

Kijk voor algemene informatie over condooms en hoe je ze gemakkelijk en discreet online bestelt op condooms bij D.I.O.. Je vindt er een uitgebreid assortiment soorten, maten en merken. Met latex én zonder.