Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Productgroep:
 1. Koortslip 7
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 13
Merk:
 1. Healthypharm 1
 2. Idyl 1
 3. Sorefix 2
 4. Zovirax 3
Doelgroep:
 1. A 1
 2. (Jong) volwassenen 6
Volume:
 1. 8ml 1
 2. 3g 2
 3. 6ml 1
 4. 2g 3

Een koortslip is een infectie van de huid die wordt veroorzaakt door het herpesvirus. Een koortslip is ongemakkelijk en kan behoorlijk pijnlijk zijn. Meestal ontstaat een koortslip op of rond je lippen, soms rondom de neus. De omvang kan verschillen per uitbraak. Bij DA vind je verschillende koortslipcrèmes van bekende merken. Koop het product van jouw keuze direct online en ontvang het snel thuis.

Hoe ontstaat een koortslip?

De koortslip wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus type-1. Ruim 90 % van de bevolking is drager van dit virus maar niet bij iedereen is het virus actief. Na een eerste doorgemaakte infectie blijft het virus in het lichaam aanwezig. Je raakt het nooit meer kwijt en het zal van tijd tot tijd weer de kop opsteken. Als het virus na deze eerste infectie weer actief wordt, veroorzaakt het koortsblaasjes bij de lippen. Vlak voordat de koortslip zichtbaar wordt kun je last hebben van een kriebelend, kloppend en branderig gevoel. Hierna vormen zich één of meerdere kleine, vochtige blaasjes. Als de lipblaasjes zijn opengebroken, komt er een korstje op.

Wat kun je doen om een koortslip om de kans op een koortslip te verkleinen?

 • Een verlaagde weerstand en stress vergroten de kans op een koortslip. Zorg dus goed voor jezelf door gezond en gevarieerd te eten, voldoende te bewegen en tijd te nemen om te ontspannen.
 • Ga je de zon in? Bescherm dan niet alleen je huid maar ook je lippen.
 • Was regelmatig je handen, zeker als je in de buurt bent geweest van iemand met een koortslip.

Tips om sneller van je koortslip af te zijn


Als je eenmaal een koortslip hebt kun je er weinig tegen doen. Wel kun je proberen met speciale koortslipcrèmes de koortslip sneller te laten verdwijnen en het ongemak te verminderen. Er is keuze uit verschillende producten om het leed te verzachten: * Je kunt een speciale crème gebruiken, zoals de Zovirax koortslipcrème. Deze versnelt de genezing en verkort de periode van pijn. Dit is geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter. * Ook zijn er speciale pleisters, zoals de Compeed koortslip patch invisible. Dit zijn onzichtbare pleistes die de koortslip afdekken en zo het herstel bevorderen. Ook is er minder risico op verdere infectie. Dit is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Is een koortslip besmettelijk?


Een koortslip is besmettelijk en kan worden overgebracht door bijvoorbeeld zoenen, maar ook als je het lipblaasje hebt aangeraakt en vervolgens iemand de hand schudt. Ook kun je het virus krijgen als je voorwerpen gebruikt die door iemand met een koortslip zijn gebruikt. Denk hierbij aan bestek, een glas of een tandenborstel. Wanneer je een koortslip hebt, pas dan vooral op bij baby’s! Een herpesinfectie is bij de meeste mensen vervelend, maar onschuldig. Baby’s zijn extra kwetsbaar voor een herpesinfectie en kunnen hier ernstig ziek van worden.
Het herpesvirus zit in de vochtige blaasjes. Iemand is dus vooral besmettelijk bij het ontstaan van de blaasjes en bij het openbarsten van de blaasjes.

Producten voor het behandelen van een koortslip kopen?


In de webshop van DA vind je veel verschillende producten van bekende merken voor de behandeling van een koortslip. Koop de producten van jouw keuze direct online of ga naar de DA drogist bij jou in de buurt voor deskundig advies. Lees voor gebruik van deze medische hulpmiddelen en geneesmiddelen altijd de gebruiksaanwijzing of bijsluiter.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

Lees hier wat je moet doen met oude geneesmiddelen. Meer informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorgproducten of informatie over wanneer het nodig is om een arts te raadplegen, is te vinden op thuisarts.nl.

Thuisarts

8.6 uit  3638 reviews