De cijfers liegen niet: volgens het RIVM heeft circa 1 miljoen Nederlanders last van botontkalking, ook poreuze botten of osteoporose genoemd. Minstens zo heftig: het treft niet alleen 50-plussers, maar ook kinderen! In dit computertijdperk wordt er minder buiten gespeeld en minder bewogen.

werk aan je skelet Touwtje springen is een prima manier om aan sterke botten te werken. Door druk te zetten op je botten en ze te belasten met je lichaamsgewicht, krijgen ze een impuls om meer botmassa aan te maken en sterker te worden.

Behalve beweging is voor het behoud van sterke botten ook gezonde voeding nodig, met voldoende vitaminen (zoals vitamine D) en mineralen (zoals calcium, magnesium en fosfor). Calcium zit bijvoorbeeld in zuivelproducten, groene groenten, ongebrande noten en zaden. Om dat op te kunnen nemen uit je voeding heeft je lichaam vitamine D nodig, uit voeding en van daglicht.

Wist je dat...
het hebben van zware botten een fabel is?

Meer bottenweetjes en informatie over het behoud van sterke botten? Klik hier voor de bottenflyer.


Spring voor sterke botten!

#SterkeBottenWedstrijd

Op zaterdag 20 oktober is het Wereld Osteoporose Dag. Daarom komen wij met de Sterke Botten Wedstrijd. Want touwtje springen is leuk én gezond. Zeker voor je botten. Meedoen is simpel. Maak een filmpje waarop je zo lang als je kan touwtje springt. Deel het op social media met #SterkeBottenWedstrijd. En daag een vriend uit om dat ook te doen. Of nog leuker, maak een filmpje waarin je het tegen elkaar opneemt. Wie het langst volhoudt, wint!

Bekijk hier de eerste fanatieke deelnemers.Op 20 oktober wordt er in veel winkels ook een lokale wedstrijd gehouden. Zie onderstaand de deelnemende DA winkels: