Terugroepactie Bronchostop Direct Nacht 5 in 1. Klik hier voor meer informatie


Gezondheid is een groot goed. Dus hoofdpijn, gewrichtspijn of menstruatiepijn; daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Daarom hebben wij een breed assortiment zelfzorggeneesmiddelen voor élke pijn. Maar welke bijwerkingen kunnen optreden? Hoeveel pillen mag je per dag? Hoe lang mag je ze slikken? En wanneer kun je dit beter niet doen?DA is Erkend Specialist in Zelfzorg, maak hier als consument gebruik van en stel vragen!


Wij zijn 'Erkend Specialist in Zelfzorg'. Dit is hét drogistenkeurmerk voor deskundig advies over zelfzorggeneesmiddelen, ontwikkeld door de drogisterijbranche in samenwerking met het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Drogisterijen met dit keurmerk voldoen aan een serie kwaliteitseisen m.b.t. de geneesmiddelenverkoop.


Maak wel gebruik van die gespecialiseerde adviesrol van de drogisterij
Uit recent onderzoek van het IVM is gebleken dat de consument te weinig weet over pijn(stillers), dat middelen onvoldoende veilig worden gebruikt én dat de risico's worden onderschat. Hier is de verkoper van de zelfzorggeneesmiddelen, in dit geval de drogisterij, natuurlijk ook voor. Er is bij ons altijd een (assistent-)drogist aanwezig voor al je vragen. En ook onze kassamedewerkers zijn goed opgeleid tot 'Verkoper in de Drogisterij'. Maak daar dus gebruik van! De ene pijn is de andere namelijk niet.


Verschillende soorten pijn
Van krampende menstruatiepijn en kloppende kiespijn, tot ontstekingspijn bij reuma en pijn bij een schaafwond. Elke situatie, en elke persoon, behoeft een specifieke behandeling en pijnstiller. Onze (assistent-)drogisten geven je graag persoonlijk advies over het juiste zelfzorgmiddel en over het verantwoord en veilig gebruik daarvan. Het kan ook zijn dat zij je naar je huisarts doorverwijzen.


Meer weten en toetsen hoe het met je eigen kennis is gesteld?
Kijk voor meer informatie over het keurmerk op erkendspecialistinzelfzorg.nl. Hier kun je tevens toetsen hoe het is gesteld met je eigen kennis over pijnstillers, door de speciaal ontwikkelde test te doen! Bovendien vind je er de consumentenfolder 'Pijnstillers, zo gebruikt u ze veilig'.Ons volledige assortiment pijnstillers vind je hier.Kinderen


Belangrijk: vanwege de doseringen en soms ook vanwege de werkstoffen, zijn zelfzorgmiddelen voor volwassenen ongeschikt voor kinderen. Onze (assistent-)drogisten adviseren je graag over de juiste pijnstiller voor je kind of verwijzen je door naar je huisarts, mochten ze dit nodig achten.


Hieronder tref je enkele pijnstillers speciaal voor kinderen. Deze zijn eenvoudig in gebruik en hebben een aangepaste dosering.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.Hoofdpijn


Hoofdpijn bij griep, spanning of migraine? Bij elk type hoofdpijn is er weer een andere verscheidenheid aan verlichtende zelfzorgmiddelen te vinden, waardoor de hulp van onze (assistent-)drogisten bij het uitzoeken van de voor jou geschikte pijnstiller heel goed uitkomt. Wist je bijvoorbeeld dat speciale migrainemiddelen vaak een snellere en sterkere werking hebben dan andere hoofdpijnbestrijders?


Hieronder zie je als voorbeeld verschillende soorten pijnstillers die kunnen worden ingezet bij hoofdpijn.Vrouw


Tevens bestaan er pijnstillers die speciaal zijn ontwikkeld om zich op de specifieke oorzaak van menstruatiepijn te richten. Deze hebben een snelle(re) en krampopheffende werking. Een voorbeeld is Aleve Feminax.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.