Vanaf nu kun je in onze winkels langskomen voor twee nieuwe testen. Een BloeddrukTest en een BodyTest: we meten je bloeddruk, en we wegen je op een speciale weegschaal (lichaams-compositiemeter). Het werkt zo:


BodyTest
Bij de BodyTest gebruiken we een lichaams-compositiemeter om 4 waarden te meten. Hiervoor ga je met blote voeten op een weegschaal staan, en houd je een display vast met je armen gestrekt. Het apparaat meet nu vanzelf:
• Lichaamsvet
• Visceraal vet (oftewel vet rond de organen)
• Body Mass Index (oftewel BMI)
• Skeletspiermassa
Aan de hand daarvan is af te lezen of die laag, normaal of hoog zijn. Dat is weer allemaal afhankelijk van je geslacht, leeftijd, gewicht en/of lengte. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet: aan de hand van een overzicht kan onze medewerker je precies vertellen wat de meetresultaten voor jou betekenen.

Bekijk deelnemende winkels ▶


BloeddrukTest

Om je bloeddruk te meten, ga je rustig op een stoel zitten. Je krijgt een manchet om je bovenarm, waar lucht in gepompt wordt. De bloeddrukmeter meet nu de onder- en bovendruk. Die laatste geeft aan of je een hoge bloeddruk hebt. Is die hoger dan 140 mmHg, dan is je bloeddruk te hoog.

Bekijk deelnemende winkels ▶

De bloeddruk en de waarden die worden gemeten door de lichaamscompositiemeter sámen geven een beeld van je algehele gezondheid. Op basis daarvan ontvang je advies van onze medewerkers. Speciaal voor deze twee testen hebben wij een uitslag- en uitlegkaart ontwikkelt. Deze kaart ontvang je ook in de winkel nadat je de testen hebt gedaan.

Bekijk uitslag- en uitlegkaart ▶

De BodyTest en de BloeddrukTest zijn onderdeel van de DA GezondheidsCheck en zijn nu tijdelijk gratis! Een afspraak maken is niet nodig, maar wel handig.