Idyl Laxeertablet Bisacodyl 5mg

Helpt bij verstopping.

-
+

Op voorraad

169
30 stuks
  • Gratis verzending vanaf 30.-
  • Bestelling gratis afhalen in de winkel
  • Veilig betalen
  • Klantenservice tijdens kantooruren

Bisacodyl is een laxeermiddel dat de ontlasting weer op gang brengt bij obstipatie (verstopping). Bisacodyl prikkelt het darmslijmvlies en stimuleert zo het samentrekken van de darmen, waarna de ontlasting sneller op gang komt. Ook zorgt het middel dat de darminhoud beter vocht opneemt en zachter wordt.

Ook wanneer de darmen leeg moeten zijn - bijvoorbeeld voor een onderzoek of operatie - is bisacodyl effectief.

Zoals geldt voor alle geneesmiddelen uit de groep contactlaxantia, waartoe bisacodyl behoort, dienen de IDYL laxeertabletten in principe niet langer dan drie dagen achter elkaar te worden gebruikt. Lees voor het gebruik de bijsluiter. Volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar: 1-2 tabletten (5-10 mg) per dag vóór het slapen gaan of 1 zetpil (10 mg) voor een directe werking. Kinderen 2 tot 10 jaar: 1 tablet (5 mg) per dag vóór het slapen gaan of 1 zetpil (5 mg) voor een directe werking. Neem de tabletten bij voorkeur ’s avonds in.

Indicatie

Moeilijke stoelgang (verstopping of obstipatie).

Contra-indicatie

Darmafsluiting, darmstilstand, omstandigheden waarbij onmiddellijk moet geopereerd, plotseling optredende ontstekingen ingewanden of ernstige uitdroging, plotseling optredende buikpijn.

Werkzame stoffen

bisacodyl 5 mg

Toedieningsvorm

dragee

Leeftijd

vanaf 2 jaar

Dosering

1-2 , afhankelijk leeftijd

Dosering Maximaal

1-2

Gebruik bij borstvoeding

Ja

Gebruik tijdens de zwangerschap

Overleg arts

Gebruik

tablet met glas water innemen, niet kauwen; bij voorkeur voor het slapengaan innemen

Niet gebruiken

Niet i.c.m. met plaspillen (diuretica) of bijnierschorshormonen (corticosteroïden). Intolerantie bepaalde suikers. Niet langer dan 3 dagen achter elkaar gebruiken.

Raadpleeg huisarts

Kinderen met verstopping. Als de klachten na 2 weken niet over zijn. Als u enkel dagen na start met het laxeermiddel nog steeds geen ontlasting hebt gehad. Als u regelmatig laxeermiddelen nodig heeft. Als u bloed of slijm in de ontlasting ziet. Als u medicijnen gebruikt die als bijwerking verstopping hebben. Als u ook krampende buikpijn hebt, moet overgeven en een opgeblazen gevoel heeft. Als u afwisselende verstopping en diarree heeft. Als u plotseling opkomende buikpijn heeft.

Anderen kochten ook

Online aanbieder medicijnen

Legaal handelen

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.