Heltiq Steunwindsel 5mx8 cm

Bij blessures én sterk bloedende wonden, óf voor preventief gebruik

-
+

Op voorraad

425
Liever naar de winkel? Zoek winkel
  • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 35.-
  • Of bestelling afhalen in een van de 300+ winkels

Bekijk alles van: Heltiq

Met HeltiQ Steunwindsel Ideaal 5 m x 8 cm kun je een steun- of drukverband aanleggen. Bij blessures als verstuikingen, verrekkingen en kneuzingen, maar ook bij spataderen, biedt het verband ondersteuning en stevigheid. In het geval van een sterk bloedende wond oefent het druk uit. Door de samenstelling en speciale weefmethode is dit verband sterk elastisch in de lengte, waardoor het tevens heel goed kan worden toegepast op bewegende lichaamsdelen, zoals de knieën en ellebogen, en bovendien ideaal is als preventief steunverband bij het sporten. Het steunwindsel sluit mooi aan, blijft perfect zitten, gaat niet lubberen, stimuleert een goede doorbloeding en is uitwasbaar, dus meerdere malen te gebruiken.

Bij een blessure: leg – voor een degelijke drukverdeling en goed helingsproces – een paar lagen HeltiQ Synthetische Watten aan tot ruim rondom de plaats van de blessure en verdeel de watten gelijkmatig. Begin aan de rand van de synthetische watten met het wikkelen, waarbij de watten moeten blijven uitsteken. Wikkel het windsel zoveel mogelijk ‘dakpansgewijs’ en trek het enigszins aan, maar niet té strak. Breng de laatste slag rondom aan, maar laat ook nu de watten enigszins uitsteken. Zet het windsel vast met de bijgeleverde verbandklemmen. Voor het aanleggen van een drukverband gebruik je het Steunwindsel Ideaal in combinatie met HeltiQ Vette Watten, zodat de wond goed wordt afgesloten en doorlekken wordt voorkomen.

Steunwindsel Ideaal
Een HeltiQ Steunwindsel Ideaal is door de samenstelling en de speciale weefmethode sterk elastisch in de lengte (niet in de breedte) en daardoor goed te gebruiken op bewegende lichaamsdelen. Het windsel sluit goed aan, blijft goed op zijn plaats zitten en “lubbert” niet. 

Met een Steunwindsel Ideaal legt u een steun- of drukverband aan. Een steunverband biedt ondersteuning en stevigheid aan spieren en gewrichten bij verstuikingen, verrekkingen, kneuzingen en andere blessures. Daarnaast stimuleert het verband een goede doorbloeding. Het windsel kan ook worden gebruikt voor het aanleggen van een drukverband in geval van een sterk bloedende wond. 

Vaak wordt een steunverband preventief aangelegd bij het sporten. Verder biedt het windsel comfortabele steun bij spataderen.

- Ook geschikt voor het aanleggen van een drukverband
- Uitwasbaar, dus meerdere malen te gebruiken
- Sterk elastisch

Toepassing
Tijdens het sporten, door een val of met een ongelukkig sprongetje, het kan je zo gebeuren dat je net even verkeerd terecht komt. De gevolgen kunnen onschuldig zijn, maar een flinke kneuzing of verrekking is niet ondenkbaar. Een vervelende blessure waarbij snel handelen belangrijk is om de ergste zwelling en pijn te verminderen.

Gebruik
Een Steunwindsel Ideaal is een onderdeel van een steun- of drukverband. Een dergelijk verband leg je aan bij een kneuzing, verstuiking of zelfs een ernstige bloeding. 

In geval van een kneuzing of verstuiking is er vaak sprake van zwelling, blauwe verkleuring, pijn en het niet kunnen gebruiken van het lichaamsdeel. Leg hier een drukverband aan met synthetische watten (of vette watten) en een Steunwindsel Ideaal om de druk te verdelen en de zwelling te verminderen.

Leg een paar lagen synthetische of vette watten aan tot ruim rondom de plaats van de blessure. Let erop dat de watten gelijkmatig verdeeld worden.
Begin met het Steunwindsel Ideaal aan de rand van de watten, de watten moeten blijven uitsteken.
Wikkel het windsel zoveel mogelijk “dakpansgewijs”, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Trek hierbij het windsel enigszins aan, maar niet té strak.
Breng de laatste slag rondom aan, maar laat ook hier weer de watten enigszins uitsteken.
Zet het windsel vast met bijgeleverde verbandklemmen.

Fabrikant
Koninklijke Utermohlen NV
De Overweg 1
8471 ZA Wolvega

Acties uit de folder

Bekijk alle acties

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.

Wij helpen je graag

Vragen

Neem contact op met onze klantenservice voor jouw vragen.