Productgroep:
 1. Maagzuur 26
Categorie:
Prijs:
€ 0 t/m € 20
Merk:
 1. Gastilox 2
 2. Gaviscon 6
 3. Losecosan 1
 4. Maalox 2
 5. Nexium 2
 6. Rennie 10
 7. TEMPOCOL 1
 8. Zantac 2
Doelgroep:
 1. A 1
 2. (Jong) volwassenen 24
Volume:
 1. 200ml 1
 2. 150ml 1
 3. 40 stuks 2
 4. 20 stuks 4
 5. 12 stuks 1
 6. 60 stuks 1
 7. 120 stuks 1
 8. 16 stuks 1
 9. 7 stuks 1
 10. 18 stuks 1
 11. 14 stuks 2
 12. 48 stuks 2
 13. 24 stuks 3
 14. 36 stuks 3
 15. 96 stuks 1
 16. 72 stuks 1
Toon minder Toon meer

Met (brandend) maagzuur wordt het terugstromen van maagzuur in de slokdarm bedoeld. In je maag zit maagzuur, om voedsel te verteren en bacteriën te doden. Bij mensen met brandend maagzuur staat het sluitspiertje van de slokdarm open en stroomt vaker dan gemiddeld maagzuur omhoog de slokdarm in. Hier kun je veel last van hebben. Bijna iedereen heeft wel eens last van brandend maagzuur of een oprisping, bijvoorbeeld na een zware maaltijd. Als je regelmatig last hebt van deze klachten is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Deze kan beoordelen of onderzoek en een behandeling noodzakelijk zijn.

Wat is de oorzaak van maagzuur?


Maagzuur, ook wel brandend maagzuur genoemd, kan worden veroorzaakt door: * Zwangerschap * Roken * Verstopping * Overgewicht * Voedingsmiddelen zoals chocola, pepermunt en alcohol * Vet eten

Wat zijn de symptomen van maagzuur?


Er zijn verschillende klachten die zouden kunnen wijzen op maagzuur, namelijk: * Oprispingen waarbij een beetje maaginhoud terugvloeit tot in de mondholte * Het gevoel alsof er voortdurend een brok in de keel zit. * Oprispingen * Slikklachten * Een brandend gevoel achter het borstbeen

Om de klachten van maagzuur te verlichten zijn er bij DA verschillende zelfzorg geneesmiddelen verkrijgbaar. Rennie biedt een ruime keuze in maagtabletten die klachten kunnen verzachten. Hierbij kun je een keuze maken uit zuigtabletten, suikervrije tabletten en kauwtabletten met fruitsmaak. Voor volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar verlichten de tabletten van Zantac klachten die veroorzaakt worden door maagzuur, zoals zure oprispingen en zuurbranden. Lees voor gebruik van medische hulpmiddelen eerst de bijsluiter of gebruiksaanwijzing. Niet te gebruiken door nierpatiënten of mensen die nierstenen hebben. Twijfel je of jouw klachten inderdaad door maagzuur komen? Raadpleeg dan je huisarts.

Brandend maagzuur tijdens de zwangerschap

Veel zwangere vrouwen hebben last van brandend maagzuur en/of zure oprispingen. Er zijn twee belangrijke oorzaken waardoor brandend maagzuur en zure oprispingen vaak voorkomen tijdens de zwangerschap: * De toename van het hormoon progesteron werkt spierontspannend. Dit heeft ook effect op de sluitspier bij de maagopening. Wanneer deze ontspant, kan maagzuur omhoog komen in de slokdarm en tot brandend maagzuur leiden. * In de latere stadia van de zwangerschap kunnen symptomen ook worden veroorzaakt doordat de baby fysiek druk uitoefent op het spijsverteringskanaal. * Doordat de baby groeit, is er steeds minder ruimte in de buikholte voor de maag.

Om maagzuur klachten tijdens de zwangerschap te verlichten kunnen onder andere de kauwtabletten van Gaviscon worden gebruikt, de werkzame stof wordt niet opgenomen in de bloedbaan. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Producten voor maagzuur kopen

In onze webshop vind je veel producten voor het verlichten van klachten bij maagzuur. De juiste dosering bepaal je op basis van verschillende factoren, denk aan leeftijd, lichaamsgewicht en levensstijl. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter voor alle informatie. Koop het product van jouw keuze direct online of ga naar de DA drogist voor deskundig advies.

KOAG/KAG-nr: 4442-1118-2072

Lees hier wat je moet doen met oude geneesmiddelen. Meer informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorgproducten of informatie over wanneer het nodig is om een arts te raadplegen, is te vinden op thuisarts.nl.

Thuisarts

8.6 uit  3650 reviews
12 stuks
749
14 stuks
1599
96 stuks
999

Geen voorraad

40 stuks
1259

Geen voorraad

20 stuks
1019

Geen voorraad

200ml
799

Geen voorraad

36 stuks
925

Geen voorraad