8.6 uit  3837 reviews

Volgens het Voedingscentrum begin je de dag goed met een ontbijt vol keuzes uit de schijf van vijf en levert een gezond ontbijt ongeveer 300 tot 400 kcal. Zij raden de volgende gezonde voeding aan bij het ontbijt:

  • Volkorenbrood
  • Volkorenontbijtgranen zonder toegevoegde suikers of zouten, zoals havermout (bijv. van De Halm of Ekoland) en muesli (havervlokken met gedroogd fruit en eventueel noten, bijv. van Bountiful, Erica of Idyl
  • Magere of halfvolle zuivel
  • Fruit

Deze onderdelen van een gezonde voeding zijn goed met elkaar te combineren. Het fruit kun je door je muesli mengen en met yoghurt eten of in plakjes op je brood doen en er een glas melk bij drinken. En ook havermout maak je voortreffelijk klaar met fruit en zuivel. Maar wat kun je verder op brood doen? Tenminste, als je wilt dat je boterham onder de categorie gezonde voeding valt en uitstekend bij een gezond ontbijt past dus.


Welk broodbeleg past bij een gezond ontbijt?

De mogelijkheden zijn talrijk. Denk naast plakjes fruit als banaan, aardbei en appel aan gegrilde groenten, sla met avocado of geraspte wortel met rozijnen. Of wat dacht je van hummus, een gekookt ei of een verantwoorde spread met iets van groente of fruit? Bij D.I.O. hebben we bijvoorbeeld de notenpasta’s van Horizon in het assortiment. Deze zijn heel lekker en gezond en kunnen perfect worden gecombineerd met plakjes komkommer of tomaat.


Ga niet alleen voor een gezond ontbijt, maar ook voor een gezond tussendoortje

Een gezond ontbijt is belangrijk. Ontbijten geeft je na de nachtrust nieuwe energie en brengt de spijsvertering op gang. Verder geeft het Voedingscentrum aan dat je lichaam in principe geen tussendoortjes nodig heeft, maar dat als je tussen de maaltijden door wel zin hebt in iets, een gezond tussendoortje uit de schijf van vijf kan helpen voorkomen dat je te veel snoept of snackt. Hier hebben we bij D.I.O. een mooie verscheidenheid aan ongezouten noten en gedroogd fruit voor.

Liever een ander gezond tussendoortje? Bij D.I.O. hebben we bijvoorbeeld ook allerlei verschillende verantwoorde koeken en repen.


Neus hieronder eens rond tussen een mooie variatie aan basisproducten voor een lekker en gezond ontbijt!