Spaar nu voor een strandtas of hamamdoek van 100% gerecycled katoen! Klik hier voor meer informatie

8.6 uit  3980 reviews
Een mooie bikinilijn? Dit zijn de mogelijkheden.'

Haartjes die onder een bikini of slip uitsteken vinden we tegenwoordig niet zo mooi. De meeste vrouwen ontharen die plek dan ook.
Het ontharen van de schaamstreek is een intiem werkje. Wat voor jou de beste manier is, is ook heel persoonlijk. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje.


Ontharingscrème bikinilijn

Ontharingscrèmes bevatten een chemische emulsie die de eiwitstructuur (keratine) van het haar aantast. Hierdoor lost het haartje aan de basis op, waarna het simpel kan worden weggeveegd. Het grote voordeel van een ontharingscrème bikinilijn is dat het helemaal pijnloos werkt. Een enorm pluspunt voor de gevoelige intieme zone. Ontharen met een crème is ook een snelle methode.

Nadelen zijn er natuurlijk ook.
Bij gebruik van een ontharingscrème is je bikinilijn ongeveer 4 dagen stoppelvrij. Daarna komen de haartjes terug. Die haartjes zijn wel fijner en zachter dan scheerstoppels. Na 4 dagen gebruik je dus opnieuw een ontharingscrème. Bikinilijn, maar natuurlijk ook benen en oksels, blijven zo glad en zacht.
Je vindt diverse soorten en merken ontharingscrème bikinilijn op onze pagina ontharingscrèmes.

Scheren van je bikinilijn

Nat scheren is de meeste gebruikte methode voor een gladde schaamstreek. Je gebruikt een mesje en een scheercrème. Er zijn daarvoor speciale scheermesjes en scheercrème vrouwen te koop. Scheren is goedkoop en je doet het gemakkelijk zelf thuis. Nadeel is dat je het vaak moet herhalen. Na een paar dagen zijn de stoppels weer zichtbaar en voelbaar. Ook moet je oppassen voor wondjes en ingegroeide haartjes.
Tip: gebruik alleen de speciaal ontwikkelde mesjes en scheercrème vrouwen.
Deze beschadigen de huid zo min mogelijk. Scheer de haartjes ook altijd met de groeirichting mee. De speciale scheercrème vrouwen en de bijbehorende mesjes vindt je bij D.I.O. op de pagina’s scheermesjes vrouwen en scheercrème vrouwen.

Epileren en harsen

Dit zijn methodes die het meest afdoende zijn om van ongewenste beharing af te komen. De haartjes blijven lang weg en ze worden op den duur dunner.
Maar...., voor je zeer gevoelige intieme zone kan het behoorlijk pijnlijk zijn! Ook kan de kwetsbare huid geïrriteerd raken. Bij D.I.O. verkopen we diverse producten om te epileren of te harsen/waxen. Wanneer je voor een van deze methodes kiest, raden wij aan om eerst op de benen te oefenen, omdat de huid daar minder gevoelig is. Kijk eens bij waxen en bij epileren.


Waar je ook voor kiest; voor mesjes en scheercrème vrouwen, voor ontharingscrème bikinilijn, voor hars of een epileerapparaat, bij D.I.O. vind je de producten die bij je passen.