Dulcodruppels Natriumpicosulf

Dulcodruppels is een laxeermiddel dat ge...

-
+

Op voorraad

565
15ml
  • Gratis verzending vanaf 30.-
  • Bestelling gratis afhalen in de winkel
  • Veilig betalen
  • Klantenservice tijdens kantooruren

Dulcodruppels is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang, ook wel verstopping of obstipatie genoemd en behoort tot de groep van contactlaxantia. De werkzame stof in Dulcodruppels, natriumpicosulfaat, prikkelt het darmslijmvlies. Hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen en zal de inhoud van de darmen worden oortgestuwd. Het bevordert ook de opslag van water en zouten in de darm. Dit resulteert in een timulering van de stoelgang, het terugdringen van de passagetijd en verzachting van de ontlasting. Dulcodruppels kunt u kortdurend gebruiken bij langdurige of steeds terugkerende verstopping.

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies in zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Het wordt aanbevolen om de volgende doseringen ’s avonds in te nemen, zodat de volgende ochtend de ontlasting plaatsvindt.

Indicatie

Moeilijke stoelgang (verstopping of obstipatie).

Contra-indicatie

Overgevoelig natriumpicosulfaat verwante stoffen (triarylmethaangroep). Darmafsluiting, verstopping maagdarmkanaal, acute ontstekingen ingewanden, ernstige buikpijn (met misselijkheid, koorts en braken), ernstige uitdrogingsverschijnselen, kort voor inname plotseling heftige buikpijn.

Werkzame stoffen

natriumpicosulfaat 7.50 mg/ml

Toedieningsvorm

druppel

Leeftijd

vanaf 4 jaar

Dosering

6-12 dr., afhankelijk leeftijd

Dosering Maximaal

1x per dag

Gebruik bij borstvoeding

Ja

Gebruik tijdens de zwangerschap

Overleg arts

Gebruik

voor het slapen gaan innemen met of zonder vloeistof, na 6-12 uur ontlasting waarbij niet geperst hoeft te worden

Niet gebruiken

Niet i.c.m. met bepaalde andere geneesmiddelen. Intolerantie bepaalde suikers.Duizeligheid en flauwvallen kunnen optreden. Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken.

Raadpleeg huisarts

Kinderen met verstopping. Als de klachten na 2 weken niet over zijn. Als u enkel dagen na start met het laxeermiddel nog steeds geen ontlasting hebt gehad. Als u regelmatig laxeermiddelen nodig heeft. Als u bloed of slijm in de ontlasting ziet. Als u medicijnen gebruikt die als bijwerking verstopping hebben. Als u ook krampende buikpijn hebt, moet overgeven en een opgeblazen gevoel heeft. Als u afwisselende verstopping en diarree heeft. Als u plotseling opkomende buikpijn heeft.

Anderen kochten ook

Online aanbieder medicijnen

Legaal handelen

Controleer welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.