Spaar nu voor een strandtas of hamamdoek van 100% gerecycled katoen! Klik hier voor meer informatie

8.6 uit  3965 reviews
Waarom is een deet muggenspray zo effectief tegen muggen?'

Deet is een stof die de geursensoren van muggen in verwarring brengt, waardoor ze je niet meer ruiken. En zonder menselijke geur ben je voor een mug niet langer interessant. Zo simpel is het!


Muggen zijn niet alleen irritant, maar soms ook gevaarlijk

Er zijn veel soorten muggen en sommigen zijn overbrengers van ziekten. Dit zijn veelal exotische muggen, die in Nederland nauwelijks voorkomen, maar in andere (zuidelijke) landen wel. Ga je op vakantie naar gebieden waar bepaalde steekmuggen leven, dan kun je maar beter voorbereid zijn en deet muggenspray meenemen.


Deet in Nederland

Blijf je in Nederland, dan helpt deet gewoon tegen het vervelende gezoem en zorgt het dat je niet met jeukende bulten wordt geplaagd. Bij het RIVM vind je verdere informatie over exotische muggen en bij D.I.O. vind je de middelen om álle soorten muggen succesvol op een afstand te houden.


We hebben diverse merken en verschillende concentraties deet muggenspray op onze website te koop

Muggenspray deet vind je bij D.I.O. van de merken Care Plus, Jaico, Jungle Formula en Zen’Sect. Niet alleen deet muggenspray, maar ook gel, lotion of sticks met deet hebben wij in het assortiment. Het is maar net wat je het prettigst in gebruik vindt. Je brengt ze aan op de kleding, of direct op je huid.

Er zijn verschillende concentraties. Van 9,5% deet tot een deet 50 spray!


Gebruik je liever geen deet? Muggenspray zonder deet hebben we ook

Ondanks dat er bij deet weinig bijwerkingen zijn, wil niet iedereen het gebruiken. Voor bijvoorbeeld mensen met een gevoelige huid, zwangere vrouwen en kleine kinderen is het niet altijd geschikt. Voor hen hebben we muggenspray zonder deet van Care Plus. Een natuurlijke spray met 40% Citriodiol.

Behalve deet muggenspray, vind je op onze speciale muggenpagina ook andere anti-muggenproducten en tips om je omgeving muggenvrij te houden.


✹ Geniet van de zomer, zonder muggenoverlast. ✹