De Rit Appeltaartmix Eko Bio

-
+

Op voorraad

265
440g
Liever naar de winkel? Zoek winkel
  • Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 35.-
  • Of bestelling afhalen in een van de 300+ winkels

Bekijk alles van: De Rit

Joannusmolen mix voor Appeltaart is gemaakt met biologische tarwe en rietsuiker. Met deze mix bak je een heerlijk geurende appeltaart volgens Oud-Hollands recept. Zoals die van oma... maar dan natuurlijk bio

Ingrediënten:
TARWEBLOEM* (gluten) , rietsuiker*, TARWEMEEL (gluten) bise*, zeezout, bakpoeder (wijnsteenpoeder, natriumbicarbonaat), zeezout, vanille*, citroensappoeder*
Geproduceerd in een bedrijf waar ook noten en zaden worden verwerkt.
* = biologisch geteeld (NL-BIO-01)

Voedingswaarden per 100 gram:
Energie: 1436 KJ \ 343 Kcal
Vetten: 0,7 gram
– waarvan verzadigd vetzuren: 0,1 gram
Koolhydraten: 75 gram
– waarvan suikers: 26,6 gram
Eiwitten: 7,8 gram
Zout: 1,7 gram

Gebruik
Ingredienten:
1 pak Joannusmolen appeltaart mix
175 gram ongezouten roomboter of margarine
2 eieren
1 kg zure appels
100g rozijnen
2 theelepel kaneel
50 gram suiker
Optioneel: 75 gram walnoten
Alles op kamertemperatuur

De juiste spullen:
Springvorm doorsnede 24 cm
Mixer met deeghaken
Beslagkom

Oven: 
Elektrisch 180°C
Hetelucht 165°C
Gas 3 - 4
Baktijd 60 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor en vet de springvorm in met boter of margarine
Wel de rozijnen in lauw water. Snij de appels in kleine stukjes. Meng in een kom de rozijnen, suiker en kaneel door de appelstukjes en voeg er eventueel gehakte walnoten aan toe.
Roer in een beslagkom de boter of margarine zacht met de garde of mixer. Kop in een aparte kom de eieren tot een glad geheel. 
Voeg 2/3 deel van de geklopte eieren en de appeltaart mix toe aan de boter en kneed het geheel tot een stevig deel.
Bekleed de springvorm met 2/3 van het deeg en vorm een opstaande rand van 3-4 cm. 
Verdeel het appelmengsel over de taartbodem.
Vorm van het resterende deeg dunne reepjes en leg deze kruislings op het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met het overgebleven eimengsel.
Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart 10 minuten afkoelen voor het verwijderen van de springvorm.

Fabrikant:
Joannusmolen
Hulsbos 3
5431 NZ Cuijk

Acties uit de folder

Bekijk alle acties

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Keurmerk Zelfzorg Online

Keurmerk Zelfzorg Online

Online verkoper legale zelfzorggeneesmiddelen.

Winkelen met zekerheid

Thuiswinkel waarborg

Deze webshop is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.

Wij helpen je graag

Vragen

Neem contact op met onze klantenservice voor jouw vragen.