We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.
Vanwege enorme toename in bestellingen hebben wij vertraging opgelopen. Momenteel kan het ongeveer 2 werkdagen duren voordat jouw bestelling bezorgd wordt.
Kleine knabbels (senbei) als tussendoortje zijn al sinds de negende eeuw in Japan bekend. Toen werden ze van tarwebloem gemaakt en hadden een zoete smaak. Pas in de zeventiende eeuw ging men over op rijstebloem en werd de smaak hartig. Onder andere sojasaus, zeewier en sesamzaad werden als smaakmaker toegepast. Ook hier zijn Japanse rijstzoutjes inmiddels heel populair. Niet in het minst omdat ze relatief weinig vet bevatten.
Lekker knapperig!
Japanse zoutjes Mooncracker
De geschiedenis van Japanse zoutjes gaat terug tot de negende eeuw. Deze werden niet van rijst gemaakt, maar van (tarwe)bloem en hadden een zoete smaak. Pas in de 17e eeuw werd rijst gebruikt in plaats van bloem. Deze rijstzoutjes worden op smaak gebracht met onder andere sojasaus, zeewier (nori) en sesamzaad.
Lekker als knapperig tussendoortje, als bijgerecht bij een Oosterse maaltijd of als tapas hapje.
Ingrediënten
Rijst 75,4%, sojasaus (SOJA, TARWE (gluten), zout), suiker, ZWART SESAMZAAD, gemodificeerd tapiocazetmeel, VISEXTRACT (vis, smaakversterker: mononatriumglutamaat), kleurstof: paprika extract, glucosesiroop, paprika.
Allergeneninformatie
Kan sporen bevatten van noten, pinda's en melk
Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram:
Energie | 2281 kJ / 550 kcal |
Vet | 42 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 7 gram |
Koolhydraten | 3,2 gram |
waarvan suikers | 2,8 gram |
Voedingsvezels | 8,6 gram |
Eiwit | 35,5 gram |
Zout | 0,004 gram |
Fabrikant
Bountiful B.V.
Industrieweg 10e
6562 AR Groesbeek