​Bescherm je huid tegen de winterzon!

Ga jij dit jaar op wintersport? Vergeet dan niet je huid te beschermen! In de bergen is de kracht van de zon veel sterker. Door de zuivere lucht en de weerkaatsing van de sneeuw heeft de zon een sterkere UV-straling. Ook als het bewolkt of mistig is, komt een groot deel van de straling door het wolkendek heen. Omdat je tijdens wintersport veel buiten bent en je huid nog weinig zon gewend is, ben je kwetsbaar voor verbranding en DNA schade. De kans op zonverbranding is dus extra groot.

Smeren, smeren,smeren
Ga voorbereid de piste op en smeer de blootgestelde huid in met een hoge factor (SPF 30 of hoger). Kies voor een zonnebrandcrème op basis van olie. Veel zonnebrandcrèmes die in de zomer worden gebruikt, zijn op waterbasis. Producten op waterbasis zijn niet geschikt in de kou en kunnen bevriezen op de huid. Gebruik een gezichtscrème, zonnebrand of handcrème op olie-basis. Dit beschermt de huid tegen UV-stralen, roodheid en uitdroging en zorgt ervoor dat deze soepel blijft. Neem de zonnebrandcrème mee als je de piste op gaat en herhaal het insmeren elke twee uur. Vergeet niet je lippen in te smeren!

Cover up
Op de piste beschermt het dragen van een helm je niet alleen tijdens een val, maar zorgt het er ook voor dat je hoofdhuid niet verbrandt. Als je na het boarden of skiën op een terras zit of een wandeling maakt, draag dan een muts en sjaal om de huid van je nek, hals en hoofd te beschermen. Ook het dragen van een skibril of zonnebril is aan te raden. Het beschermt de ogen en de gevoelige huid rondom de ogen tegen UV-straling.

Kies het juiste tijdstip
Houd er rekening mee dat de zon midden op de dag het sterkst is. Zoek de schaduw op om je huid rust te geven of smeer je nog eens goed in.

Après ski
Heb je na het skiën last van een droge of rode huid? Verzorg deze dan met een kalmerend en hydraterend product. De huid insmeren met een paar druppels Bio-Oil vult de natuurlijke olielaag aan en helpt de vochtbalans herstellen. Dankzij de vitamine A en E blijft de huid zacht en soepel. Droge lippen? Smeer deze in met een olie of vaseline.

Veel plezier op de piste!

Producten bij dit artikel