Je haar en huid beschermen tegen de winterkou

Je huid en haar hebben in de winter flink wat te verduren. Niet alleen door de kou, wind en neerslag, maar ook door de wisselende temperaturen. Het van buiten naar binnen gaan en de droge lucht binnenshuis helpen ook niet. Kortom: de hoogste tijd om je huid en je haar te beschermen tegen de winterkou! Ik deel tips en tricks met je om de winter zo goed mogelijk door te komen.

Kies een goede en verzorgende dagcrème

In de winter adviseren we vaak een wat vollere crème. Dit zijn crèmes die weinig vocht bevatten. Dit klinkt misschien gek, maar vocht onttrekt vocht en kan in je huid bevriezen. Dat wil je natuurlijk niet. Met de kou in Nederland zal dit niet snel gebeuren, maar als je op wintersport gaat dien je hier wel rekening mee te houden. Zorg er ook in de winter voor dat de crème een SPF factor bevat, want ook deze periode is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen uv-straling.

Vraag in jouw DA drogist welke crème het best bij de conditie van jouw huid past. We helpen je graag met persoonlijk advies!

Bescherm je lippen

Gebruik een verzorgende en beschermende lippenbalsem om je lippen te beschermen. Droge of gebarsten lippen komen veel voor met dit weer, door de overgang van binnen naar buiten. Hoe aantrekkelijk het soms kan zijn om je lippen vochtig te maken: doe dit vooral niet. Je lippen drogen hierdoor extra uit. Het gebruik van een goede lippenbalsem is erg aan te raden.

Drink veel water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat je genoeg water drinkt. 1,5 tot 2 liter per dag. Ook in de winter is dit belangrijk. De lucht in ruimtes binnen is vaak erg droog doordat de verwarming aan staat. Dit zijn geen ideale situaties voor je huid en haar. Gelukkig los je dit grotendeels al op door water te drinken.

Masseer je gezicht

Geef jezelf eens een heerlijke gezichtsmassage. Hierdoor worden de lijntjes minder zichtbaar, verstevigt je huid, versnelt het de cel vernieuwing en krijg je een zachtere, heldere huidtint. Neem dus een moment voor jezelf en verwen je huid.

Douche niet te heet

Het is natuurlijk erg verleidelijk om een warme douche te nemen nadat je ’s ochtends uit je warme bed, in de koude slaapkamer bent gestapt. Toch wil ik je adviseren om niet te heet te douchen. Dit is namelijk erg slecht voor je huid, het droogt de huid uit. Gebruik bij het douchen producten die van zichzelf een vettig laagje achterlaten.

Bescherm nat haar

Misschien een inkoppertje: maar ga niet met natte haren naar buiten. Droog je haren of draag een muts. Als het koud is buiten beschadigt je haar erg snel als het nat is.

Gebruik goede haarproducten

Kies een voedende shampoo en conditioner die bij jouw haartype past. Vraag eventueel in de winkel om advies voor producten die voor jou geschikt zijn in de winter. Je haren af en toe verwennen met een voedend haarmasker is ook geen overbodige luxe in deze periode van het jaar. Doe dit een keer per week.

Gebruik haarspray

Ik heb zelf af en toe last van statisch haar in de winter, met het gevolg dat het haar alle kanten op gaat staan. Dit is simpel op te lossen door een beetje haarspray in je haar te sprayen. Dit zorgt voor lichte, flexibele fixatie en voorkomt statisch haar.

Met deze tips ben je helemaal klaar voor de winterkou, laat de kou maar komen! Neem jij in de winter bijzonder maatregelen om je huid en haar te beschermen?

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.