Bovenkant van je wenkbrauw epileren + epileer tips

Wenkbrauwen: vroeger maakte je ze zo klein mogelijk en tegenwoordig zijn ze juist heilig. Het liefst willen we volle en mooi gevormde wenkbrauwen. Om dit te bereiken kun je je wenkbrauwen epileren. Maar mag je de bovenkant van je wenkbrauwen eigenlijk ook epileren? Vroeger ging het verhaal rond dat dit absoluut niet mocht en dat het slecht voor je zou zijn, maar is dat ook zo?

Tijdens een bezoek aan mijn schoonheidsspecialiste heb ik deze vraag gesteld. Volgens haar kan het geen kwaad, zolang je maar voorzichtig te werk gaat. Als je te veel weghaalt aan de bovenkant kan je per ongeluk de vorm van je wenkbrauwen veranderen, of een hap uit je wenkbrauw halen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling!

MAAR HOE KUN JE DE LOSSE HAARTJES DAN WÉL VERWIJDEREN?
De beste manier is om je wenkbrauwen met een wenkbrauwborstel omhoog te borstelen. Hierna kam je de haartjes opzij. De haartjes die nog omhoog wijzen mogen weggehaald worden, net als de haartjes die buiten de wenkbrauw vallen.

Nog een paar tips en tricks voor mooie wenkbrauwen.

WENKBRAUWEN EPILEREN

  • Zorg er altijd voor dat je een goed en scherp pincet gebruikt. Door het gebruik van een bot pincet kunnen de haartjes afbreken tijdens het epileren.
  • Geen twee wenkbrauwen zijn hetzelfde. Dus blijf niet doorgaan met epileren tot je twee identieke exemplaren hebt. Dit heeft simpelweg geen zin.
  • Let er goed op dat je niet te veel haartjes weghaalt tussen je wenkbrauwen in. Hierdoor kan het eruit komen te zien alsof je ogen ver uit elkaar liggen.
  • Let er ook op dat je wenkbrauwen niet per ongeluk inkort, door te veel van het eind weg te halen. Lit zorgt namelijk voor een optisch grotere neus. Blijf altijd goed kijken in de spiegel, ook van een afstandje.

WENKBRAUWEN OPVULLEN

  • Haal altijd eerst een kammetje door je wenkbrauwen. Zo zie je beter waar er bijgevuld moet worden.
  • Is het alleen nodig je wenkbrauwen iets op te vullen op sommige plekken? Teken met een wenkbrauwpotlood dunne haartjes in de natuurlijk haargroeirichting.
  • Zijn je wenkbrauwen al redelijk vol van zichzelf? Smeer een getinte wenkbrauwgel vanaf het einde van je wenkbrauw richting het begin, zachtjes tegen de haargroei in. Herhaal dit hierna met de haargroei mee. Sommige gels bevatten dunne vezels die je wenkbrauwen iets dikker maken.
  • Heb je hele fijne haartjes? Hier kun je reeds aangebracht wenkbrauwpotlood mee fixeren en blenden. Dankzij de matte textuur geeft het je wenkbrauwen heel natuurlijk meer dimensie.

FINISHING TOUCH

Blij met je mooie wenkbrauwen? Ga er met een schoon en droog wenkbrauwborsteltje overheen. Dit haalt de scherpe randjes ervan af en zo ziet het er direct natuurlijker uit.


Wat is jouw wenkbrauw routine?

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.