Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Zo pak je je toilettas handig in

Als we op vakantie gaan, willen we het liefst zo min mogelijk meenemen. Dat scheelt een hoop gesjouw... Maar we willen ook goed voorbereid de deur uit gaan. Bij het inpakken van je toilettas zijn er een paar essentiële dingen die je nodig hebt. En ook trucjes en tips waardoor je ruimte in de tas of koffer bespaart.

Alleen handbagage?
Ga je op vliegvakantie en vlieg je met enkel handbagage? Dan mogen de verpakkingen van de vloeistoffen in je toilettas maximaal 100 ml bevatten. Je mag per persoon in totaal één liter meenemen, dus tien flesjes of potjes. Je verpakt de flesjes in een plastic zakje zodat ze duidelijk zichtbaar zijn voor de douane. Wil je graag meer dan 100 ml van een bepaald verzorgingsproduct meenemen (bijvoorbeeld zonnebrandcrème)? Verdeel de crème dan over een aantal flesjes.

Dubbelcheck:
Door de druk in het vliegtuig kunnen flesjes in de toilettas gaan lekken. Op de bestemming ontdekken dat de shampoofles in de koffer heeft gelekt, is erg vervelend... Draai alle doppen nog even goed aan voor je ze inpakt en doe de flessen in een plastic zakje.

Zo creëer je ruimte in je toilettas:

  • Maak je toilettas eerst leeg voordat je begint met inpakken. Zo voorkom je dat je toch meer meeneemt dan de bedoeling is.
  • Van medicijnen, paracetamol of vitamines kun je losse strips meenemen of een afgepaste hoeveelheid voor het aantal vakantiedagen in een pillendoosje doen.
  • Thuis gebruik je misschien verschillende producten, maar als je niet veel mee kan/mag nemen, maken ‘twee-in-eens’ net dat verschil in de reistas. Een shampoo & conditioner in-1 bijvoorbeeld.
  • Leve de mini’s: een kleine flacon met je favoriete product. Is die van jou niet in een mini-versie verkrijgbaar, dan zijn navulbare reisflesjes ideaal. Zo kun je je favoriete product zelf in een klein flesje stoppen.
  • Reis je samen met iemand? Spreek dan even van te voren af wie wat meeneemt. Zo voorkom je dat je onnodig met twee flessen zonnebrandcrème of tubes tandpasta vertrekt.

Tijdens de reis
Er zijn een aantal items die handig zijn om tijdens het reizen in je tas te hebben. Een pak met vochtige doekjes bijvoorbeeld. Dan kun je je handen, gezicht of oksels in een handomdraai opfrissen. Ook een flesje met desinfecterende handgel is een aanrader om bij je te dragen. Zorg ook dat je een mondkapje bij je hebt.

Handig voor in de toilettas:

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.