9 x geluksmomentjes

Geluk hoeft niet groot te zijn. Want echt: het zijn de kleine dingen die het doen.

1. Huizenruil: in de vakantie of gewoon een keer een weekend: ruil van huis met een vriendin of bekende. Kun jij eindelijk genieten van een tuin, woont je vriendin een weekend op fietsafstand van de stad. Vakantiegevoel zonder dat het je iets heeft gekost.

2. Knisperfris: word je vrolijk van een nachtje weg? Als íets aan een hotel doet denken, is het een fris opgemaakt bed. Liefst met wit beddengoed, voor het ultieme hotelgevoel strijk je het eerst nog even. Tip: neem een douche voor je in bed stapt voor een krakend fris gevoel. Of spuit een héél klein beetje van je lievelingsluchtje op je kussen.

3. Opgefleurd: Boterhammen en tussendoortjes voor de kinderen, scheergel voor je man. Vergeet ook jezelf niet met boodschappen doen: neem eens een bosje bloemen mee

4. Eigen boswachter: Hoe meer je ergens over weet, hoe leuker het wordt. Dat geldt zeker ook voor het herkennen van bloemen en planten. Leen eens een boekje uit de bieb met de meest voorkomende bomen en planten. Neem mee naar het bos en leer ze herkennen. Je zult zien hoeveel méér je de volgende keer zult zien!

5. Wees lief voor een ander: weinig dingen die zo veel energie geven als iets voor een ander doen. Doe dat eens bewust een hele dag: extra aardig zijn voor anderen. Veel complimenten geven, niet over jezelf praten maar alleen maar luisteren, de buurman die alleen is uitnodigen om te blijven eten. Word je zelf óók heel blij van.

6. Thuisdiner: staat er een rij kookboeken in je kast? Kies op een zaterdag zonder plannen een nieuw recept uit om te maken. Overdag naar de markt om de ingrediënten bij elkaar te shoppen, ’s middags in de keuken en ’s avonds genieten van iets nieuws op tafel. Zélfgemaakt. Het wordt extra gezellig als je iemand aan laat schuiven.

7. Spa-moment in je badkamer: Je hoeft echt niet meteen een heel weekend naar de sauna om dat fijne spa-gevoel te krijgen. In je eigen badkamer kan dat ook prima: kaarsjes aan, deur op slot en een flinke scheut van je favoriete badschuim in bad. Daar stap je opgeladen en blij weer uit!

8. Contact: we hebben allemaal van die vrienden of vriendinnen die je te weinig spreekt. Heb je ‘s avonds geen plannen? Scroll eens door je telefoon wie je allemaal tegenkomt. Er zit vast iemand tussen die je al te lang niet hebt gesproken. Leuk om weer eens bij te kletsen!

9. Zing: de een doet het ’t liefst onder de douche, de ander in de auto of tijdens het koken: zingen. Kies een liedje waar je vrolijk van wordt. Of het nu Hollandse meezingers zijn, eighties hits of ‘guilty pleasures’. Van lekker hard zingen komen een hoop gelukshormonen vrij.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.