Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Eerste hulp bij muggenbeten

Hoewel de zomer vooral genieten is, heeft ook een nadeel: het is de periode dat muggen het meest actief zijn. Naast dat muggen ons wakker kunnen houden met hun gezoem, kunnen ze ook vervelend steken. Een muggenbult is meestal onschuldig, maar jeukt vaak enorm! DA geeft advies hoe je beten voorkomt en verzorgt.

In de zomerperiode brengen we vaak veel tijd in de natuur door. We wandelen door de bergen, kamperen in de natuur of gaan op avontuur in de jungle. Waar je ook heen gaat, zorg dat je een insectenwerend middel in je koffer stopt. Je huid insmeren met dit middel voorkomt dat je wordt gestoken. Lees voor het kopen altijd even de aanwijzingen op de verpakking.

Naast een insectenwerend middel te gebruiken, kun je ook andere dingen doen om te voorkomen dat je wordt gestoken. Zoals bedekkende kleding dragen, gebieden met stilstaand water vermijden en geen activiteiten tussen zonsondergang en zonsopgang ondernemen (dan zijn muggen het meest actief). Slaap onder een klamboe en plaats horren in de deuren en ramen; zo voorkom je dat muggen binnen komen.

Toch gestoken?
Een muggenbeet is meestal niet pijnlijk, maar jeukt vaak flink. Om de jeuk te verminderen helpt het om een middel tegen huidirritatie te gebruiken. DA verkoopt veel producten die geschikt zijn na een beet.

Het helpt ook om de huid te koelen direct nadat je gestoken bent. En, hoe verleidelijk het ook is: ga niet krabben! Krabben doet de jeuk toenemen en kan ervoor zorgen de de beet geïnfecteerd raakt.

Producten bij dit artikel