Door extreme Black Friday drukte kan het zijn dat je pakketje later bezorgd wordt dan gepland.

Flossen, ragen of stoken?

Wist je dat zo’n 40% van je tanden en kiezen niet schoon wordt met de tandenborstel? En juist in die kleine hoekjes hoopt tandplak zich op. Met een tandenstoker, flosdraad of rager kom je wel overal. DA geeft tips.

Er zijn verschillende manieren om de ruimtes tussen je tanden en kiezen te reinigen; met een houten tandenstoker, flosdraad, of een piepklein borsteltje: een rager. Welke je kiest, is afhankelijk van de ruimte tussen je tanden. Is er weinig ruimte, kies dan voor flosdraad. Bij meer ruimte kun je prima een tandenstoker gebruiken. En zijn de ruimtes groter, dan is een rager geschikt voor jou. We zetten ze even op een rijtje:

Flossen
Heb je heel weinig ruimte tussen je tanden, dan kun je het beste voor flosdraad kiezen. Het dunne draadje glijdt heel makkelijk langs je tanden. Je neemt een stukje draad tussen je twee wijsvingers en beweegt de draad rustig tussen de ruimte naar beneden. Niet sjorren, maar rustig heen en weer bewegen. Zo maak je de ruimte schoon. Er zijn verschillende soorten flosdraad verkrijgbaar in verschillende diktes, met en zonder waslaagje en zelfs met mentholsmaak.

Stoken
Staan je tanden iets verder van elkaar af, dan is een tandenstoker een perfecte manier om te reinigen. Hout is het beste materiaal om te gebruiken. Maak de tandenstoker voor gebruik licht vochtig, dan verklein je de kans op splinteren. Tandenstokers vind je in verschillende diktes. Je kunt uitproberen welke voor jou het beste werkt. Een tandenstoker is scherp, dus ga voorzichtig te werk tussen je kiezen en tanden.

Ragen
Dit miniborsteltje maakt grotere ruimtes tussen je kiezen perfect schoon. Kies een formaat dat goed past, er zijn veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Borstel met horizontale bewegingen tussen je kiezen en zorg daarbij dat het metaal je tanden of tandvlees niet raakt.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.