Een stralende huid in 4 weken

Of je nu 21 of 55 bent, als je huid goed verzorgd is, merk je dat aan die fijne gezonde glow op je gezicht. En ook al weten we allemaal dat we zuinig met onze huid moeten zijn, je hebt periodes dat dat even niet lukt. Stress, ziekte, slecht eten of slapen, je ziet het direct terug in je gezicht. Met deze simpele stappen heb je binnen 4 weken weer een gezonde, stralende huid:

1. REINIGEN
Al draag je geen make-up, talg, transpiratie en omgevingsinvloeden maken je huid dof en verstoppen de poriën. Zorg dus dat je 2x per dag je huid schoonmaakt. Maak er net zo’n ritueel van als tandenpoetsen. Kies een product dat bij je huidtype past. Je kunt kiezen voor een aparte reiniggingsmelk en lotion, maar er zijn ook reinigingsproducten die alles in 1 combineren. Wat je ook gebruikt, doe het 2x per dag. Een schone huid is een perfecte basis en kan beter voedingsstoffen opnemen.

2 VERZORGEN & BESCHERMEN
Na het reinigingsritueel kan je huid gevoed en gehydrateerd worden met een fijne crème. Welke soort je kiest is afhankelijk van je huidtype. Zorg in de zomermaanden dat je dagcrème altijd SPF 30 bevat. De zon is de grootste boosdoener in het proces van huidveroudering. Zie je door alle verschillende potjes het bos niet meer? Vraag je DA drogist gerust om advies.

3. SCRUBBEN
Een scrub stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en voert de oude cellen af. Het resultaat: je doffe teint en fijne lijntjes verdwijnen en je huid krijgt een frisse uitstraling. Gebruik een milde scrub of exfoliant. Sommige soorten kun je zelfs een nachtje laten zitten. Je kunt 1 tot 2 keer per week je huid scrubben. Heb je een gevoelige huid? Doe het dan niet vaker dan 1 keer per week. Kom maar op nieuwe frisse jonge huidcellen!

4. EXTRA VERZORGING
Geef je huid een extra boost met een heerlijk serum. Een serum bevat extra geconcentreerde werkstoffen en kan gebruikt worden om je huid extra te hydrateren, een gevoelige huid te kalmeren of fijne rimpeltjes en lijntjes glad te strijken. Breng je serum ’s ochtends en ’s avonds op een gereinigde huid aan, onder je dag– of nachtcrème. Zo kan het z’n werk optimaal doen. Wil je extra aandacht aan de tere huid rond je ogen of in je hals besteden, dan heeft DA daar speciale verzorging voor in huis.

5. BEAUTY LIFESTYLE
Een stralende huid begint vooral van binnenuit. We weten het allemaal, maar hoe ziet jouw dagelijkse praktijk eruit? Met deze 4 lifestyle tips boek je in 4 weken zeker effect in de spiegel!

  • WATER DRINKEN Een mooie huid begint bij voldoende hydratatie. Als je 2 liter water per dag drinkt, word je lichaam van binnenuit gereinigd én gehydrateerd. Meet een maatbeker af en kijk hoeveel jij drinkt op een dag.
  • GEZOND ETEN Vitamines, mineralen en gezonde vetten zijn goed tegen rimpels. Verrijk je dagmenu met extra gezonde producten, eet een stuk fruit extra en schep een lepel extra groente op. Het werkt!
  • ROKEN EN DRINKEN Alcohol droogt je huid uit en roken vertraagt de bloedstroom en vermindert het collageen-gehalte in je huid. Huidverouderaars van de bovenste plank dus. Een maand niet drinken heeft direct effect op de elasticiteit van je huid.
  • KOUDE DOUCHE Hoe kouder en korter je doucht, hoe stralender je huid! Wie mooi wil zijn, moet dus bibberen. Warm water droogt je huid uit en dat gaat ten koste van de natuurlijke vetlaag van je huid. Gebruik ook altijd een milde douche crème en een lekkere voedende bodylotion.

Producten bij dit artikel