We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Stralende huid

Vier tips voor een mooie huid
Welke look je ook kiest met kerst, op een gezonde huid straalt je make up extra mooi. Een beetje extra aandacht voor je huid kan dus geen kwaad.

4 tips om je huid fris en gezond te houden:

 1. Reinig je huid elke avond en verwijder alle make up met een milde reiniger. Je ziet er na een lange feestavond misschien tegenop, maar je huid schoonmaken is altijd de moeite waard. Je huid herstelt zich sneller en kan veel meer voedingstoffen opnemen.
 2. Drink water, veel water. Je kan nog zoveel smeren, maar voeding van binnenuit werkt dubbel zo effectief. Dagelijks 1,5 liter water of kruidenthee helpen je huid er frisser en jeugdiger uitzien.
 3. Verwijder dode huidcellen. Als je één keer per week je huid een milde peeling geeft, verwijder je oude huidcellen en stimuleer je de aanmaak van een nieuwe egale frisse huid.
 4. Bescherm je huid tegen de zon. Kies een dagcrème met minimaal beschermingsfactor 15. Ook kan je winterhuid extra voeding en hydratie gebruiken. Neem daarom wat vaker een lekker maskertje.

Heb je een gevoelige huid?
Als je huid gevoelig en snel geïrriteerd is, heb je andere verzorging nodig dan wanneer je een vette huid hebt. Logisch eigenlijk. Toch kiezen veel vrouwen de verkeerde crème. Check hieronder welk huidtype je hebt. Toch nog twijfels? Vraag onze drogist om advies!

 • Droge huid – fijne huidstructuur, de poriën zijn bijna niet zichtbaar. Vaak fijne droogte-lijntjes zichtbaar.
 • Gecombineerde huid – droge wangen en vette T-zone: neus, kin en voorhoofd met verwijde en vaak verstopte poriën.
 • Gevoelige huid – dun, kwetsbaar en fijn van structuur. Reageert snel op zon, kou en geparfumeerde crèmes.
 • Vette huid – hoge talgproductie, verwijde poriën en vaak glimmende huid met regelmatig puistjes, ontstekingen en mee-eters.
 • Normale huid – voelt zacht en soepel aan en heeft een gelijkmatige glans. Poriën zijn wel zichtbaar maar niet verwijd. Kan in de winter wel wat droger worden.
 • Vochtarme huid – voelt trekkerig en heeft sneller rimpeltjes en droogtelijntjes. Een vochtarme huid heeft wel voldoende vet maar een tekort aan vocht.


Houd je huid fit
Regelmatig bewegen is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je huid! Het stimuleert de bloedcirculatie en dat heeft 2 voordelen: de voedingsstoffen en zuurstof worden beter naar de lichaamscellen getransporteerd, en de afvalstoffen beter afgevoerd. Dat merk je aan een stralende gezonde huid. En als je bedenkt dat onze huid het grootste orgaan van ons lichaam is, dan is goede verzorging zeker de moeite waard!

 • Zuivere huid Vooral je gezichtshuid knapt op als je regelmatig sport. Niet alleen door de verbeterde bloedcirculatie maar ook doordat je transpireert. De transpiratiedruppeltjes helpen opgehoopte afvalstoffen in de huid naar buiten duwen. Het resultaat? Je huid gaat er mooi glanzend en gezond uitzien.
 • Collageen Volgens experts is het zelfs mogelijk dat je huid door regelmatig en intensief te bewegen beter collageen kan aanmaken. Dat is goed nieuws want de collageen aanmaak wordt in de loop der jaren alleen maar minder met rimpels tot gevolg. Regelmatig sporten zorgt dat je huidcellen beter functioneren.
 • Relax! Voel jij je ook altijd zo lekker na het sporten? Je huid ook! Je gezicht spieren zijn na het sporten meer ontspannen en expressielijntjes verzachten. Dat zie je in de spiegel!

Gezond eten helpt!
Natuurlijk geef je je huid de beste verzorging en smeer je met een fijne crème die bij je huid past. Maar ook je voeding heeft direct invloed op je huid. Schoonheid van binnenuit dus. Dit eet je voor een stralende en egale huid:

 • Worteltjes – boordevol carotenoïden waarmee je lichaam vitamine A aanmaakt, oftewel retinol. Retinol helpt huidveroudering tegengaan.
 • Spruitjes – deze vitamine C-bommetjes helpen bij bindweefselvorming en zorgen voor een stevige huid.
 • Noten – vol vitamine E, een antioxidant die je cellen helpt beschermen tegen vrije radicalen. Tegen veroudering dus.
 • Tomaten – bevatten het stofje lycopeen, een antioxidant die je huid helpt beschermen tegen veroudering door zonlicht.
 • Zalm – in deze vette vis zit veel omega-3 die niet alleen goed is voor je hart, maar ook helpt je huid gezond en stralend te houden.

Do-it-yourself recepten
Kan je huid vlak voor de feestdagen wel een boost gebruiken? Hieronder 3 snelle maskertjes voor een stralende huid. De ingrediënten haal je gewoon uit de keuken!

 • Instant facelift: klop twee eiwitten schuimig en voeg een druppel citroensap toe. Breng aan op je gereinigde huid en laat 10 minuten intrekken. Reinigen met lauw water.
 • Vochtarme huid: prak een halve avocado met twee lepels honing. Laat 10 minuten intrekken en spoel af met koud water.
 • Geïrriteerde huid: meng een kopje natuurlijke yoghurt met een half kopje havermout en laat het een kwartier intrekken op je gezicht. Met een warm washandje verwijderen.
 • Vette, onzuivere huid: rasp een appel en meng met 5 lepels honing. Laat 10 minuten op je gezicht intrekken en spoel af met koud water.


Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.