We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Het is de basis van onze dag en draagt bij aan ons humeur en onze gezondheid. Toch is het niet altijd gemakkelijk om iedere nacht goed te kunnen slapen. DA geeft advies.

We hebben zo’n 7 á 8 uur slaap per nacht nodig om goed te functioneren. Het aantal uur wisselt per persoon. Sommige mensen hebben aan 5 uur genoeg en anderen worden pas na 9 uur uitgerust wakker. Slapen gaat vanzelf en kun je niet afdwingen. Toch kun je een goede nachtrust wel stimuleren door een aantal dingen te doen of te laten.

Tips voor een goede nachtrust:

  • Doe het laatste half uur voor je naar bed gaat niet teveel, maar gebruik die tijd om alvast te ontspannen. Lees een boek, neem een bad of luister muziek. Ook meditatie of ademhalingsoefeningen helpen je in een ontspan-modus te komen.
  • Vermijd het felle licht van je telefoon, televisie of tablet vlak voor je gaat slapen.
  • Bouw een slaap-ritme op: ga rond dezelfde tijd naar bed en sta ’s ochtends om dezelfde tijd op.
  • Zorg overdag voor voldoende beweging.
  • Drink geen alcohol, cafeïne of theïne vlak voor je gaat slapen.
  • Tafel niet te zwaar, maar ga ook niet met een lege maag naar bed (niets zo vervelend als wakker liggen met een knorrende maag).

Er zijn ook een aantal hulpmiddelen die je makkelijker in slaap doen vallen. Zoals de producten van Valdispert. Valdispert Nacht ondersteunt een goede en gezonde nachtrust. Het werkt ontspannend en rustgevend en is veilig in gebruik. Het bevat hop en valeriaanwortel. Hop bevordert een natuurlijke nachtrust en valeriaan geeft een ontspannend en rustig gevoel.

Ook het slikken van melatonine bevordert de nachtrust. Melatonine is een lichaamseigen hormoon en ondersteunt een natuurlijk slaapritme. Je kunt een supplement met melatonine slikken om makkelijker in slaap te vallen en beter te slapen. Zoals de Melatomatine 1 mg tabletten. Deze tabletten helpen je sneller in slaap te vallen en verlichten de klachten van een jetlag. Bespreek gebruik van melatonine met je huisarts of met een DA Drogist.

Slaap lekker!

Producten bij dit artikel