We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Scheren en trimmen als een pro

Als je thuiswerkt is het verleidelijk om je scheerbeurt ’s ochtends lekker over te slaan. Toch is het slim om regelmatig aandacht aan je scheerritueel te besteden en goed voor je huid te zorgen. Met deze tips wordt het een stuk makkelijker.

Bereid je huid voor
Scheer ’s ochtends, dan is je huid meer ontspannen dan ’s avonds. Maak je huid nat met warm water, zo wordt je huid soepel en verklein je de kans op irritaties. Als je direct na het douchen scheert is je huid al soepel dus gaat het makkelijker.

Zeep je kaak in met scheerzeep of -gel. Kies je voor scheerzeep, dan heb je een kwast nodig om de zeep op je natte huid te laten schuimen. Zeep bevat vaak de meeste natuurlijke ingrediënten en is daarom milder voor je huid. Scheergel of -schuim uit een pompje is weer lekker snel en dat is vroeg in de ochtend ook niet onbelangrijk.

Scheer de goede kant op
Scheer met rustige halen in de richting van de haargroei. Hou met je ene hand je huid strak en scheer met je andere hand. Zo zorg je voor gelijkmatig huidcontact en verklein je de kans op irritaties. Ben je een ervaren scheerder dan kun je hierna tegen de richting van de haren scheren voor een extra glad resultaat. Zeep je wel opnieuw in als je gaat ‘tegenscheren’. Spoel tijdens het scheren je mes regelmatig onder stromend water, zodat je het snijvlak en de ruimte tussen de mesjes goed schoon houdt.

Gun je huid wat extra’s
Als je klaar bent met scheren verwijder je de laatste restjes scheerschuim met koud water, zo sluit je de poriën. Om je huid goed te laten herstellen en te verzorgen, sluit je af met een aftershave (balsem). Kies een variant zonder alcohol, dan droogt je huid niet uit.

Zo trim je je baard en snor
Borstel je baard en snor voordat je gaat trimmen. Gebruik een goede baard styler voor een gelijkmatig resultaat. Begin altijd met een langere kam en beweeg de styler van boven naar beneden. Is het resultaat te lang, kies dan een kortere kam. Ga rustig te werk, met een schaartje kun je achtergebleven haren wegknippen. Hou de nek en kaaklijn iets korter voor een verzorgd resultaat. Tem tenslotte onhandelbare baardharen met een wax of olie die voedt en hydrateert.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.