Terugroepactie Bronchostop Direct Nacht 5 in 1. Klik hier voor meer informatie

Op tijd voor de feestdagen

Kerstboom, kerstborrel, kerstdiner … alsof je niet al genoeg aan je hoofd hebt eind december. Slim dus om te zorgen dat je zélf al klaar bent tegen die tijd. Als je huid, haar en nagels tiptop in orde zijn, heb je daar geen omkijken meer naar.

Stralende huid

Eet je huid gezond
Het is al regelmatig bewezen: wat je eet, speelt een grote rol bij een mooie huid. Zo is vitamine C een onmisbaar hulpje om je huid gezond te houden. Het draagt bij aan de vorming van collageen, het eiwit dat de stevigheid van je huid regelt. Ook zink helpt je huid gezond te houden. Het zit bijvoorbeeld in kaas, graanproducten en noten. Er zijn nog veel meer voedingsstoffen die iets extra’s doen voor je huid. Slim dus om voor de feestdagen flink veel volkorenproducten, groente, peulvruchten, onbewerkte noten, vette vis en fruit op je menu te zetten. Schrap daarbij toegevoegde suikers en veel alcohol.

Serum
Wil je je huid een extra oppepper geven, gun jezelf dan een kuur met een serum of ampullen. Ze bevatten hogere concentraties werkzame stoffen dan gewone crèmes, en dat maakt ze echte mooimakers. Het verschil tussen de twee zit ’m vooral in de verpakking. Een serum zit meestal in een flesje waar je meerdere keren mee doet. Een ampul is een piepklein glazen flesje dat je openbreekt, en de vloeistof is voor eenmalig gebruik. Beide breng je aan op een gereinigde huid. Masseer goed in en breng dan je dag- of nachtcrème aan.

Mooie basics

Wimpers
Niet iedereen is van nature gezegend met lange en volle wimpers. Gelukkig helpt een wimperserum je graag een handje. Zo’n serum bevordert de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels, waardoor je wimpers in zo’n vier tot zes weken sterker, voller en langer worden. Bovendien verlies je minder makkelijk wimperhaartjes. Zet hiervoor elke avond een fijn lijntje bij de aanzet van je wimpers. Sommige wimperserums kun je ook voor je wenkbrauwen gebruiken.

Je wimpers verven is een uitkomst als je niet van mascara houdt en wel van een natuurlijke look. Vroeger moest je hiervoor naar een salon, nu kan het gewoon in je eigen badkamer. Als je de verf in twee laagjes aanbrengt volgens de gebruiksaanwijzing op de wimperkleurkit, houdt de kleur langer dan vier weken. Goed om te weten: je wimpers worden donkerder, niet langer of voller.

Nagels
Voor sterke en mooi gevormde nagels kun je beter een vijl pakken dan een nagelknipper. Knippen geeft meer kans op scheurtjes of beschadigingen. Met een nagelvijl maak je eenvoudig de scherpe randjes glad en rond. Hoe? Vijl je nagels één kant op, in losse halen. Plaats de vijl in een hoek van 45 graden en zet geen druk. Gebruik bijvoorbeeld een saffiervijl, die zowel een grove als fijne kant heeft. Zijn je nagels erg broos, neem er dan een met een superfijne grit (de grofheid van de vijl). Of kies voor een glazen nagelvijl, die ook minder kans geeft op scheurtjes.

Glanzend haar

Verven
Je haar kleuren kun je prima zelf. Wil je je kleur alleen opfrissen, kies dan voor een uitwasbare spoeling die tot enkele wasbeurten blijft zitten. Een semi-permanente kleuring legt een gekleurd laagje op je lokken dat in twintig wasbeurten geleidelijk vervaagt. Om een langdurige dekking te krijgen of grijze haren te camoufleren heb je een permanente kleuring nodig. De uitgroei kun je om de vier à zes weken bijwerken. Let op: een extreme kleurverandering – van donkerbruin naar blond – is meer een kappersklus. Dat maakt de kans kleiner dat je haar beschadigt en dat je uiteindelijk met een kleur zit opgescheept waarmee je niet helemaal senang ben.

In enkele seconden je uitgroei bijwerken: het kan met uitgroeispray. Ook als je hier en daar grijze haren hebt, werkt zo’n spray perfect. Hij mengt zich met je haar zodat de kleur mooi overloopt en het resultaat natuurlijk oogt. Uitgroeispray droogt snel en blijft goed zitten. Je wast het weer uit met water en shampoo. De spray is er in verschillende kleuren, ook voor blondines. Kies er een die zo dicht mogelijk ligt bij je gekleurde haar.

Extra glans
Glanzend haar begint bij de basis: een goede verzorging. Was je haar een of twee dagen voor je kerstdiner of feest. Kies een milde shampoo die past bij je haartype, spoel deze grondig uit en breng een voedende conditioner aan. Laat even intrekken, spoel uit en dep je lokken voorzichtig droog met een handdoek. Ga je föhnen, zet de haardroger dan op middelhoge temperatuur. Eindig met koude lucht voor extra glans. Mag het nog wat glanzender, masseer dan wat druppels haarserum in je lokken (niet uitspoelen).

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.