We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Waarom zou je Norit kopen?

De werkzame stof in Norit is actieve kool. Deze stof wordt o.a. gebruikt bij verschillende soorten vergiftigingen en ter aanvulling van de dieetmaatregelen bij acute diarree. Altijd handig om in je medicijnkastje thuis en je EHBO-kit voor op vakantie te hebben dus. Je weet maar nooit! Daarom kun je ook bij DA Norit kopen, in de vorm van Norit Capsules en Tabletten.

Het werkende bestanddeel in Norit Capsules en Tabletten
Actieve kool bestaat uit verkoold plantenmateriaal dat stoffen aan zich bindt om deze via de ontlasting het lichaam mee uit te nemen (onschadelijk te maken). Bij een vergiftiging komen er hierdoor minder schadelijke stoffen in het bloed terecht.

De meeste mensen zullen echter Norit kopen om het in te kunnen zetten bij reizigersdiarree.

Het gebruik van Norit bij diarree
Dit wil iedereen zo snel mogelijk: diarree stoppen. Norit kan hierbij worden toegepast. Maar, als je Norit tegen diarree gebruikt, is het ultrabelangrijk dat je dit zo kort mogelijk en zeker niet langer dan enkele dagen doet. Naast de schadelijke, worden namelijk ook de nuttige stoffen als vitaminen en enzymen het lichaam mee uitgenomen door Norit. Bij diarree is het vooral belangrijk dat vochtverlies wordt tegengegaan. Voldoende drinken is vanzelfsprekend de manier. Daarbij kan O.R.S. goed hulpmiddel zijn (dit bevat zouten en suikers en helpt de darmen vocht op te nemen). Bij een gedegen vakantievoorbereiding hoort dus eigenlijk: Norit kopen O.R.S. kopen.

Instructies
Raadpleeg de verpakking en bijsluiter voor de exacte instructies en volg deze nauwgezet op (let ook op ‘wanneer niet te gebruiken’, zoals bij intoxicaties met agressieve schoonmaakmiddelen of oplosmiddelen!).

Ga naar een arts:

  • als de buikloop bij kinderen onder de 2 en ouderen boven de 70 langer dan 1 dag aanhoudt (vanwege een verhoogt risico) en in andere gevallen na 3 dagen nog aanhoudt
  • wanneer je bloed en slijm in de ontlasting ziet, gepaard gaande met koorts
  • in het geval van *alle vergiftigingen*: vermeld duidelijk de verschijnselen en neem de betreffende productverpakking of plant mee

Nog snel een antwoord op een veelgestelde vraag bij Norit. Kinderen mogen het ook hebben.

Nu meteen Norit kopen? Bekijk hieronder alle artikelen.

Producten bij dit artikel