Naar buiten? Bescherm je tegen teken

Naar buiten? Bescherm je tegen teken

Hoera! Het is weer lente, dus we gaan lekker naar buiten en we trekken er weer op uit! Of je nu gaat tuinieren, kamperen, wandelen, fietsen of paardrijden, het is altijd belangrijk om je goed te beschermen tegen teken.

KIES VOOR DE BESTE BESCHERMING

Teken zijn het gehele jaar actief, maar van maart tot eind oktober in het bijzonder. Meestal bereikt de teek je lichaam via de voeten en onderbenen en vindt zo zijn weg omhoog. Daarom is het verstandig om dichte schoenen en een lange broek te dragen wanneer je er op uit trekt. Een goede tip is om je broekspijpen in je sokken te stoppen. Draag bijvoorbeeld de Care Plus® Bugsox, speciale geïmpregneerde Anti-Insect sokken. En zorg dat je onbeschermde huid preventief inspuit de Care Plus® Anti-Teek. Dit middel is uiterst effectief en biedt tot 6 uur bescherming tegen tekenbeten. Teken leven vaak in struikgewas, hoog schaduwrijk gras en op dode bladeren.

Teken komen vaak voor in gebieden zoals parken, bossen, duinen en heide. Hongerige teken klimmen omhoog langs de stengels van gras, planten en struiken, totdat ze op een hoogte zitten waarbij ze gemakkelijk kunnen overstappen op een mens of dier. Meestal zitten ze op een hoogte van 20 tot 70 centimeter. Als je een plant aanraakt waar een teek op zit, weet de teek dat je in de buurt bent en zal deze proberen een overstap te maken op je lichaam. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen teken niet springen of vliegen.

DE TEEK IS KLEIN MAAR WEL GEVAARLIJK

Teken zijn kleine spinachtige parasieten die je met het blote oog bijna niet kunt zien. Deze kleine beestjes brengen veel risico’s met zich mee. Teken kunnen je namelijk mogelijk besmetten met virussen en bacteriën, zoals het TBE-virus en de Borrelia bacterie, de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

NAAR BUITEN GEWEEST? CONTROLEER JE ZELF ALTIJD OP TEKEN

Tekenbeten zijn vrijwel nooit helemaal te voorkomen. Wanneer een teek eenmaal op je lichaam zit, zal hij een warm plekje opzoeken om zich daar vast te bijten en bloed te zuigen. Vaak merk je daar niets van omdat hij je met zijn speeksel verdooft. Daarom is het belangrijk om je kleding en lichaam te controleren na een tochtje door de natuur. Je kunt teken bijvoorbeeld terugvinden in je oksel, je knieholte, je liezen of je nek. Ook zitten ze graag onder het elastiek van je onderbroek of beha.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.