We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

Mooie voeten-plan

Het voorjaar is begonnen! Wanneer de temperatuur omhoog gaat kunnen de schoenen uit en de slippers en de sandalen aan. Het verzorgen van onze voeten wordt vaak vergeten. En dat terwijl ze veel te verduren krijgen! Ze worden dagelijks belast en dragen ons lichaamsgewicht. Het is daarom belangrijk je voeten goed te verzorgen. Hier een stappenplan voor mooie zomervoeten.

Smeren en scrubben
Door de huid van je voeten goed te hydrateren ga je uitdroging tegen. Droogheid is vervelend en kan leiden tot kloven. Smeer je voeten regelmatig in met een voedende crème, zoals de repair-creme voor een zeer droge huid of een klovenzalf. Door je voeten regelmatig te wassen en te scrubben verwijder je dode huidcellen. Zo worden je voeten lekker zacht en voorkom je een harde, ruwe huid.

Behandeling van eelt
Door langdurige wrijving of druk van de huid kan eelt ontstaan. Eelt is een verdikking van de hoornlaag van de opperhuid en werkt als een beschermlaag. Als er kloven of een likdoorn ontstaan is het aan te raden de plek te behandelen. Je kunt dit bij een pedicure doen, of zelf voorzichtig met een zalf, mesje of eeltrasp de plek behandelen.

Hulp bij voetschimmel en kalknagels
Een voetschimmel is een schimmelinfectie van de huid van de voet. Hierdoor ontstaat er een ontstekingsreactie en als gevolg daarvan kun je last krijgen van schilfers, kloven, roodheid en jeukende blaasjes. Meestal begint de infectie aan de nagelrand en spreidt zich dan uit. De nagel kan dikker worden en witte of gelige plekjes krijgen. Dit noemen we een kalknagel. Om voetschimmel te behandelen kun je een zalf of crème met een schimmeldodend middel gebruiken. Daarnaast is het slim om ook je schoenen en sokken met een strooipoeder of spray te behandelen, omdat er sporen van de schimmel kunnen achterblijven. Als ook de teennagels zijn aangedaan, kun je een middel ter behandeling van kalknagels gebruiken. Lees voor het kopen van een product altijd even de aanwijzingen op de verpakking of vraag een drogist om advies.

Verwen jezelf met iets extra’s
Het is fijn om af en toe je voeten eens goed te verwennen. Je kunt hierdoor een afspraak met een pedicure maken, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een massage, een ontspannend voetenbad en het knippen, vijlen en lakken van de nagels.

Zo zijn jouw voeten helemaal klaar voor de zomer!

Producten bij dit artikel