Er goed uit zien met Kerst

Met Kerst willen we er vaak extra goed en verzorgd uit zien. DA kan je daar een handje bij helpen.

We willen er graag stralend en feestelijk uit zien tijdens de feestdagen. Naast een mooie outfit, is het ook leuk om extra uit te pakken met je make-up en kapsel. Maar, een goede verzorging begint met een goede basis: een gezonde huid. Om je huid goed te verzorgen zijn een aantal stappen belangrijk: reinigen, scrubben en voeden. Je reinigt je huid door dagelijks je gezicht te wassen met lauwwarm water en een goede cleanser. Met reinigen voorkom je verstopte poriën door talg, dode huidcellen en vuil. Ook scrubben helpt om dode huidcellen te verwijderen. Doe dit niet te vaak (maximaal eens per week) en gebruik een milde scrub. Om je huid te voeden gebruik je een verzorgende crème, zoals de Zarqa Dag en Nachtcrème Clear Skin. Advies nodig over je huidtype? Vraag een van onze drogisten om advies.

Make-up looks voor Kerst
Het is leuk om voor een opvallende make-up look te gaan. Bijvoorbeeld een knallende lipstick, een nagellak die bij je outfit past of mooie oogmake-up. Glitters en glimmende oogschaduw maken van je ogen absolute eye-catchers. Maar ook een smokey eye blijft voor velen favoriet. Voor de perfecte smokey eye heb je nodig: een matte oogschaduw, donkere tinten oogschaduw, zwart kohlpotlood en mascara. Begin met het aanbrengen van een laag matte oogschaduw op het ooglid (zo blijft de make-up beter zitten). Breng daarna een streep oogpotlood aan langs de wimperrand. Kies vervolgens voor een donkere kleur oogschaduw. Het is de bedoeling dat de kleur bij de wimperrand het donkerst is en je deze vervaagt richting het bewegend ooglid. Kies voor een iets lichtere kleur in de binnenste en de buitenste ooghoek. Je maakt de look af met een laag mascara op de wimpers.

Als je haar maar goed zit
In de wintermaanden kan je haar vaak wel een boost gebruiken. Met een haarmasker, serum of kuur verzorg en voed je het haar en krijgt het weer een mooie glans. Wil je je haar voor de feestdagen een kleurtje geven? Ga eens langs bij de Da Drogist en vraag één van onze medewerkers om kleur-advies.


Producten bij dit artikel