Magnesium voor je spieren

Wist je dat je ruim 600 spieren hebt die altijd in beweging zijn? Een goede verzorging is daarom belangrijk. DA geeft advies.

Om onze spieren sterk te houden is het belangrijk om regelmatig te bewegen en gezond te eten. Door gevarieerd te eten, zorg je dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Magnesium is een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan de gezondheid van onze spieren.

  • Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren
  • Het ondersteunt het energieniveau
  • Het helpt bij vermoeidheid
  • Het draagt bij aan een heldere geest

Het lichaam maakt zelf geen magnesium aan. Je haalt het uit voeding. Het komt voor in brood, graanproducten, groenten, noten, melk, melkproducten en vlees. Als aanvulling op een gevarieerd eetpatroon kun je ervoor kiezen een supplement te slikken, zoals Magnesion Relax of Metagenics Magnesium. Wil je meer weten over onze supplementen? Vraag een DA drogist om advies.

Wist je dat….
Je tijdens het sporten een grotere behoefte aan magnesium kunt hebben? Tijdens sportactiviteiten verbruikt je lichaam veel energie. Magnesium bevordert de energiestofwisseling en helpt energie vrij te maken. Een supplement kan dan een goede aanvulling zijn.

Producten bij dit artikel