Is snoozen slecht voor je?

Draai jij je 's ochtends ook het liefst nog een keer om? Het is verleidelijk om nog even in bed te blijven liggen, maar is snoozen goed voor je?

Hoe heerlijk het ook is om nog even te blijven liggen als de wekker is gegaan, je kunt het beter niet doen. Je denkt nog wat extra rust te pakken, maar je bereikt eigenlijk het tegenovergestelde. Als je op de snoozeknop drukt, krijgen je hersenen geen seintje om wakker te worden. Je dommelt weer weg en begint half aan een nieuwe slaapcyclus. Maar omdat je na tien minuten alweer gestoord wordt, hebt je geen tijd om die af te maken. Het resultaat? Na elke keer snoozen word je vermoeider wakker.

Probeer eens een snoozedetox
Ook al ben je nog zo’n verstokte snoozer, probeer eens een detox van een week. Wekker uit, licht aan, bewust wakker worden en dan opstaan. Gewoon dóen en volhouden. Je zult zien dat het echt minder moeilijk is dan je denkt. Koop een ouderwetse wekker zónder snoozefunctie zodat je niet in de verleiding komt. En besteed die tien minuten (of dat half uur …) die je normaal gesproken versnoozet aan iets waar je anders nooit tijd voor hebt. Even rustig de krant lezen of een lekker ontbijtje maken voor jezelf.

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.