We informeren je graag over onze maatregelen rondom het coronavirus. Ga voor alle informatie naar deze pagina.

In de plooi

Het is vast niet je meest favoriete bezigheid, je was opvouwen en opruimen. Maar toch zijn er mensen die van opvouwen een sport hebben gemaakt. Want het scheelt echt ruimte in je kast en met een beetje oefening kost het niet eens extra tijd. Uiteindelijk worden we daar allemaal blij van. Gebruik deze thuisblijfperiode dus voor wat slimme vouw-skills, daar heb je hierna ook nog plezier van.

De KonMari methode: de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo heeft al duizenden sloddervossen op het kaarsrechte pad gekregen. Haar geheim: vouw hele kleine rechte pakketjes van je T-shirts, ondergoed en handdoeken en zet ze naast elkaar in plaats van een stapel boven op elkaar. Hoe vouw je zo’n klein pakketje? Neem bijvoorbeeld een T-shirt en vouw maar even mee:

  • leg het shirt plat voor je
  • vouw de rechterkant bij de naad om naar het midden en vouw de helft van de mouw om
  • vouw de linkerkant bij de naad om naar het midden en vouw de helft van de mouw om
  • vouw de rechthoek dubbel en laat daarbij aan de boven kant een centimeter ruimte
  • vouw het weer dubbel en vervolgens nog een keer dubbel

Hierna kun je het compacte pakketje rechtop neerzetten. Doe hetzelfde met je andere shirts en zet ze naast elkaar in de kast.

De rechthoek: T-shirts en truien zijn prima op te vouwen tot rechthoeken die je vervolgens op elkaar kunt stapelen. Leg het kledingstuk met de voorkant naar beneden plat neer en vouw vervolgens de mouwen vanaf de naad naar binnen, langs de zijkanten van de trui. Vouw hierna de lange zijkanten nog een keer om zodat een mooie rechte lijn ontstaat. Tenslotte vouw je het geheel dubbel tot een mooie rechthoek. Stapel je gevouwen kleding netjes op elkaar.

De roller: deze methode wordt vaak gebruikt om je koffer in te pakken. Aangezien op vakantie gaan er even niet in zit, kun je misschien vast oefenen op je kledingkast. Rol je kleding zo strak en plat mogelijk op, zo voorkom je kreukels. Druk alle rolletjes stevig tegen elkaar aan in je kast of la. Je zult verbaasd zijn hoeveel ruimte je overhoudt!

Het hoeslaken spook: een dekbedovertrek vouwen gaat nog wel, maar met de elastieken rand van een hoeslaken heb je altijd ruzie. Doe deze truc stap voor stap en je eindigt met een keurig pakketje in plaats van een prop:

  • Pak het hoeslaken bij een korte zijde en steek je handen in de binnenkant van de hoeken
  • Doe de linkerhoek in de rechterhoek en trek de bovenkant strak
  • Neem de andere korte zijde en doe op dezelfde manier de linkerhoek in de rechterhoek
  • Stop vervolgens deze 2 hoeken in de andere 2 hoeken, zodat alle hoeken in elkaar gevouwen zijn aan dezelfde kant
  • Leg het pakketje plat neer, strijk het mooi glad en vouw tenslotte dubbel tot een kleine rechthoek. Voilà!

Producten bij dit artikel

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.